Galaxy A56 se pregătește de lansare: Procesor mai puternic și alte specificații

03.10.2024
Galaxy A56 se pregătește de lansare: Procesor mai puternic și alte specificații
Sursa foto: Shutterstock

Se conturează un nou smartphone la orizont ce vine, de această dată, de la Samsung. Modelul face parte din populara serie Galaxy A și se numește Galaxy A56.

Succesorul lui A55 promite îmbunătățiri în segmentul mid-range al pieței telefoanelor inteligente.

Numele de cod al procesorului

Conform unor informații recent apărute în baza de date Geekbench, noul model va purta numărul SM-A566B și va fi echipat cu procesorul Exynos 1580, dezvoltat intern de către gigantul sud-coreean.

Noul chipset, care poartă numele de cod „Santa”, se anunță a fi mult peste Exynos 1480 în ceea ce privește performanța.

Sursa foto: Geekbench

Specificații tehnice

Arhitectura acestui procesor este construită în jurul unei configurații cu opt nuclee, dispuse strategic pentru a optimiza atât performanța, cât și eficiența energetică.

Există un nucleu principal care funcționează la 2,91 GHz, trei intermediare tactate la 2,60 GHz și patru dedicate eficienței energetice. Cele din urmă operează la 1,95 GHz.

În ceea ce privește partea grafică, dispozitivul va beneficia de un GPU Xclipse 540 (cu numele de cod „Angle”), care reprezintă o evoluție față de Xclipse 530 folosit în generația anterioară.

Există indicii puternice că acesta va folosi arhitectura AMD RDNA 3, similar cu procesorul high-end Exynos 2400.

Software și performanță

Un aspect interesant este faptul că noul smartphone a fost detectat rulând Android 15, ceea ce sugerează că ar putea fi printre primele dispozitive Samsung care vor primi noua versiune a sistemului de operare.

Sursa foto: Geekbench

În testele preliminare de performanță, dispozitivul a înregistrat 1.353 puncte în testele single-core și 3.832 puncte în cele multi-core, care se traduc printr-o îmbunătățire față de generația anterioară.

Configurația de memorie RAM observată în teste a fost de aproximativ 8 GB.

Similar cu predecesorul A55, este posibil să vedem mai multe variante disponibile la debutul telefonului, inclusiv opțiuni cu 6 GB sau chiar 12 GB RAM.

Când va fi disponibil telefonul?

Urmărind tiparele anterioare ale lansărilor din seria Galaxy A, putem anticipa că Samsung Galaxy A56 va fi prezentat oficial în primul trimestru al anului viitor, cel mai probabil în jurul lunii martie.

Acest calendar ar coincide cu ciclul anual de lansări al companiei pentru seria lor de smartphone-uri din gama midrange.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult