Deşi au depus eforturi considerabile pentru îmbunătăţirea mecanismului de pliere a ecranului, prevenind astfel manifestarea defectelor care au determinat amânarea lansării Galaxy Fold, inginerii Samsung nu par foarte încrezători în fiabilitatea pe termen lung a dispozitivului.
În mod excepţional, compania sud-coreeană a publicat un ghid cu instrucţiuni pentru folosirea „corectă” a telefoanelor Galaxy Fold. Acoperind şi scenariul defectării ecranului, Samsung oferă înlocuirea acestuia la un cost rezonabil.
Fără să surprindă pe nimeni, un exemplar Galaxy Fold din noua revizie hardware a apărut deja manifestând simptome indicând defectarea prematură a ecranului.
Dar cum se prezintă Galaxy Fold dacă este folosit în mod responsabil, cu o carcasă de protecţie agreată de Samsung, dar telefonul suferă totuşi un accident în care este scăpat pe jos?
Luând drept exemplu scenariul unei căderi de înălţimea de 1.8 metri, corespunzător folosirii telefonului la ureche, exemplarul Galaxy Fold aflat în carcasa de protecţie oficială se alege cu ambele ecrane defecte (intern şi extern). Un aport semnificativ la deznodământul experimentului l-ar putea avea şi greutatea de 263 grame, energia disipată la momentul impactului copleşind structura de rezistenţă a telefonului.
Vestea bună este că plierea „corectă” a telefonului folosind o maşinărie special construită pentru testarea anduranţei ecranului şi balamaua reproiectată a dat rezultate încurajatoare, Galaxy Fold rezistând la 120000 deschideri succesive, corespunzătoare unei utilizări intensive timp de 3 ani.