Decizia Samsung pentru folosirea sticlei față-verso atrage consecințe ușor predictibile la un drop test, simulând scăparea telefonului pe jos.
Galaxy S21 Ultra vine cu un design substanțial diferit celui întâlnit la modelul iPhone 12 Pro Max, Apple preferând finisajele metalice pentru zonele cele mai expuse ale carcasei.
Toate cele trei modele Galaxy S21 sunt disponibile deja în magazine, cu peste o lună mai devreme decât ar fi trebuit. Dar asta nu înseamnă că toți fanii Samsung au comandat deja telefonul dorit, mulți așteptând fie aprovizionarea stocurilor, eventuale promoții post-lansare, sau pur și simplu ezită în luarea unei decizii de cumpărare.
Am văzut deja un prim drop-test cu modelul standard Galaxy 21, iar rezultatele sunt dezamăgitoare, sticla ecranului cedând la primul contact cu asfaltul.
Mai mare și mai greu, modelul flagship Galaxy S21 Ultra lasă puține speranțe, cea mai durabilă sticlă furnizată Corning neputând rezista contactului direct cu o suprafață de ciment, simulând căderea telefonului de la nivelul capului. Cu fisuri pe majoritatea suprafețelor din sticlă, vârful de gamă Samsung este vizat de reparații costisitoare, în cel mai fericit caz.
În schimb, designul mult mai practic ales de Apple pentru modelul iPhone 12 Pro Max, cu spate din aluminiu și ramă metalică protejând conturul ecranului, oferă protecție excelentă la căderile accidentale. Ce-i drept, telefonul se alege cu julituri urâte pe carcasă, testul demonstrând importanța alegerii unei carcase de protecție.
Indiferent că alegi un telefon Samsung sau Apple, aplicarea unui protector pentru ecran rămâne esențială pentru limitarea uzurii și durabilitate pe termen lung. Îndeosebi la modelul Samsung, folosirea unei carcase cu protecție antișoc este ca și obligatorie pentru preîntâmpinarea incidentelor de tipul celor simulate în drop test.