Se pare că există o mică diferență între materialele folosite pe Galaxy S22 și S22+ și cele din care este realizat Galaxy S22 Ultra, întrucât în testele de rezistență, modelul mai scump iese puțin mai „șifonat”. Desigur, Galaxy S22 Ultra este unul dintre cele mai bine construite telefoane de pe piață, însă se pare că sticla sa Gorilla Glass Victus+ este mai puțin rezistentă la zgârieturi decât cea de pe Galaxy S22 „standard”, conform testelor realizate de PBK Reviews.
Săptămâna trecută am văzut primele teste de rezistență cu modelul Galaxy S22 standard și am văzut ceva cu adevărat impresionant: ecranul și capacul de pe spate, realizate din sticlă Gorilla Glass Victus+ au reușit să reziste la zgârieturi până la nivelul 8 pe scara Mohs. De obicei, sticla de telefon rezistă până la nivelul 6. Ei bine, se pare că Gorilla Glass Victus+ de pe S22 Ultra este diferit față de cel de pe S22 „standard”, întrucât se zgârie la fel de ușor ca înainte.
Testele realizate de PBK Reviews dezvăluie că, cel puțin pe partea din față, Galaxy S22 Ultra are o sticlă mai „moale”, care se zgârie mai ușor, în timp ce pe partea din spate, capacul rezistă foarte bine la zgârieturi până la nivelul 8. În rest, telefonul este la fel de bine construit, folosind metal pe ramă, care este întrerupt doar de o bucată de plastic, unde se regăsește antena 5G. Telefonul nu poate fi îndoit cu mâna liberă și poți să treci peste el cu mașina fără să pățească mai nimic.
Tot PBK Reviews a dezvăluit ce se găsește la interiorul lui Galaxy S22 Ultra și cum a reușit Samsung să lase destul loc pentru un S-Pen pe laterală. Design-ul interior este foarte similar cu ceea ce am văzut la Galaxy Note20 Ultra în urmă cu aproape doi ani.
La capitolul reparații, Galaxy S22 Ultra stă destul de bine, fiind necesari destul de puțini pași pentru înlocuirea multor componente. Chiar și ecranul poate fi scos fără să dezmembrezi majoritatea componentelor. Totuși, lipiciul folosit de Samsung pe față pentru a ține ecranul și capacul de pe spate atașate de carcasă este problematic, fiind complicat ușor să spargi sticla în procesul de dezasamblare. De asemenea, bateria este lipită cu adeziv foarte puternic de carcasă, procesul de schimbare fiind greu și posibil periculos.
sursa: PBK Reviews