Galaxy S22 Ultra, urmașul de drept al seriei Galaxy Note, este un telefon mare și greu, prevăzut cu ecran curbat, spate din sticlă și camere foto cu lentile foarte expuse. Ce ar putea merge rău, dacă scapi noul flagship Samsung direct pe ciment?
Spre deosebire de alternativele Galaxy S22 și S22+, modelul Ultra vine într-o carcasă sesizabil mai grea, fără margini rotunjite care ar putea să redistribuie mai eficient șocurile primite și ecran cu margini curbate, care exclude posibilitatea ca loviturile primite din lateral să fie preluate de rama metalică dispusă pe conturul carcasei. Lăudat și criticat în egală măsură pentru aspectul minimalist, dar parcă prea simplu, designul care elimină ornamentul camerei foto se dovedește până la urmă total neinspirat. Complet expuse, lentilele camerei foto sunt primele care cedează dacă scapi telefonul pe jos, urmate de capacul din sticlă.
Un alt neajuns este dat de modul în care Samsung a ales să maximizeze spațiul disponibil pentru componentele interne, aplatizând aproape complet partea de sus și jos a telefonului. Pe lângă faptul că rama „tăiată” la unghi drept face oarecum incomodă la manevrarea telefonului, finisajul vopsit prin anodizare capătă zgârieturi urâte și nici nu oferă prea multă protecție pentru capacul din sticlă, care se va ciobi foarte ușor.
Deja motiv de coșmaruri pentru utilizatorii care au deținut și în trecut telefoane high-end, ecranul cu margini curbate se poate sparge de la prima căzătură „cu fața în jos”, experimentul făcut pe canalul YouTube PBKreviews arătând că și alunecarea telefonului din buzunarul pantalonilor poate avea urmări extrem de costisitoare.
La final, principala concluzie este că folosirea unui telefon Galaxy S22 Ultra fără protecția unei huse de foarte bună calitate este total contraindicată, orice mic „incident” putând duce la reparații consisitoare ce nu sunt acoperite de garanția standard.