Samsung Galaxy S24 FE: Au apărut detalii despre încărcare și prima poză reală înainte de lansarea oficială

03.09.2024
Samsung Galaxy S24 FE: Au apărut detalii despre încărcare și prima poză reală înainte de lansarea oficială
Sursa foto: Samsung

Conform ultimelor zvonuri și certificări, Galaxy S24 FE ar urma să fie lansat ori luna aceasta, ori luna viitoare. Va avea o serie de specificații și caracteristici care îl plasează la granița dintre high-end și mid-range.

Încărcare la fir de 25W: Un compromis?

Unul dintre cele mai discutate aspecte este capacitatea de încărcare la fir. Conform unei listări recente în baza de date TUV Rheinland, noul model va oferi o viteză de încărcare de aproximativ 25W. Nu este o surpriză majoră, având în vedere că și modelul de bază Galaxy S24 oferă aceeași viteză de încărcare.

Decizia Samsung de a menține viteza de încărcare neschimbată față de modelele anterioare FE stârnește dezbateri în comunitatea tech și sugerează că au fost făcute unele compromisuri pentru a menține costurile reduse.

Pentru unii utilizatori, acest aspect poate fi dezamăgitor, mai ales că toate modelele din seria FE, începând cu Galaxy S20 FE din 2020, au fost limitate la 25W. În plus, flagship-urile companiei sud-coreene pot ajunge la viteze de încărcare de până la 45W.

Telefonul a fost certificat recent de FCC în SUA și avem și o primă imagine reală cu el, deși nu se vede foarte clar.

Sursa foto: itc.ua

Specificații tehnice și design

Noul telefon va avea un procesor Exynos 2400e, care este o variantă optimizată a chipset-ului flagship Exynos 2400. Bateria este de 4.565 mAh.

Cât privește camerele, dispozitivul este echipat cu un sistem triplu pe spate. Senzorul principal de 50 de megapixeli va fi completat de unul ultra-wide de 12 megapixeli și o cameră telephoto de 8 megapixeli cu zoom optic 3x.

Un aspect interesant va fi integrarea Galaxy AI. Acest set de caracteristici, inițial rezervat seriei flagship, promite să îmbunătățească fotografiile și să ofere asistență personalizată în diverse sarcini zilnice cu ajutorul inteligenței artificiale.

În ceea ce privește designul, smartphone-ul ar putea păstra liniile elegante ale predecesorului său, dar cu posibile modificări subtile și, poate, introducerea unor noi variante de culoare pentru a-l diferenția în peisajul telefoanelor actuale.

Preț și accesibilitate

Prețul rămâne deocamdată un mister. Modelul anterior a fost disponibil în România la prețuri ce porneau de la aproximativ 3500 de lei.

Sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult