Galaxy S25 Ultra: Mai rapid decât iPhone 16 Pro Max în testele Geekbench

24.09.2024
Galaxy S25 Ultra: Mai rapid decât iPhone 16 Pro Max în testele Geekbench
Sursa foto: MarketWatch

Cu aproximativ trei luni înainte de anunțul oficial, zvonurile despre seria Samsung Galaxy S25 circulă deja în mediul online.

În centrul atenției se află modelul de vârf al companiei: S25 Ultra.

Procesorul de sub capotă

Conform celor mai recente scurgeri de informații, varianta destinată pieței din SUA ar fi echipată cu Snapdragon 8 Gen 4.

Acest chip de ultimă generație pare să fie capabil să depășească chiar și cele mai recente realizări ale Apple, inclusiv A18 Pro folosit pe iPhone 16 Pro Max.

O versiune a noului model, blocat pe rețelele de operatori din SUA, a fost recent observată în baza de date Geekbench.

Datele preliminare arată rezultate impresionante în testele de performanță: 3.069 de puncte la testul single-core și 9.080 de puncte la cel multi-core.

Aceste cifre sugerează o creștere față de generația anterioară, Galaxy S24 Ultra, care obținea în jur de 2.300 puncte la testul single-core și aproximativ 7.000 puncte la testul multi-core.

Comparația cu A18 Pro

Deși performanța single-core pare să fie similară cu cea a procesorului A18 Pro de la Apple, telefonul excelează la capitolul multi-core: este cu aproximativ 18% mai rapid decât iPhone 16 Pro Max.

Mai mult, S25 Ultra l-a depășit deja pe acesta în testele GPU 3DMark Wildlife Extreme.

Diferența ar putea crește și mai mult odată cu optimizările finale.

Specificații și caracteristici anticipate

Bateria va fi de 5000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă la 45W și 12 GB RAM.

Designul nou cu colțuri rotunjite, Android 15 și camera principală de 200 de megapixeli trebuie menționate și ele.

De asemenea, vor mai exista o cameră ultra-wide de 50 de megapixeli și două camere telefoto (una de 10 megapixeli și cealaltă super-telefoto de 50 de megapixeli). Camera frontala va fi de 12 megapixeli.

Performanța finală poate varia

Deși dispozitivul este încă în faza de dezvoltare și optimizare, primele indicii sugerează că ar putea deveni noul standard în materie de performanță.

Totuși, trebuie menționat faptul că performanța finală poate varia în funcție de optimizările producătorului.

Sursa: Wccftech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult