Google introduce un senzor ultrasonic de amprente pentru telefoanele din gama Pixel 9

05.07.2024
Google introduce un senzor ultrasonic de amprente pentru telefoanele din gama Pixel 9

Se pare că Google a ascultat iar – miracol – de plângerile utilizatorilor Pixel 9 și a hotărât că așa nu se mai poate: noile telefoane din această gamă vor utiliza un cititor de amprente ultrasonic. Adio deblocare lentă? Rămâne de văzut.

Google Pixel și problemele cu senzorul de amprente

Rivalii Google au folosit de la bun început senzori ultrasonici pentru deblocarea cu ușurință a produselor lor. De cealaltă parte, Google s-a încăpățânat să meargă pe mâna celor de la Goodix, cei care au inventat senzorii optici pentru recunoașterea amprentelor umane. Cine a avut de suferit? Tot posesorii de Pixel.

Cititoarele optice sunt recunoscute pentru cât de ineficiente sunt. Un dezavantaj important era următorul: dacă un utilizator de Pixel stătea undeva cu lumină slabă, adio și la revedere deblocare cu succes. În plus, ori de câte ori cineva încerca să-și deblocheze telefonul cu degetul fie ud, fie murdar, nu reușea mai niciodată.

Același scanner de amprente ca pe Galaxy S24 Ultra

Cititoarele de amprente folosite de cei de la Samsung sunt recunoscute pentru calitățile lor excepționale. Acesta este principalul motiv pentru care Google s-a hotărât să-l „împrumute” pe Qualcomm 3D Sonic Gen 2 (QFS4008) pentru viitoarele lor telefoane Pixel. Cititorul de amprente își face deja treaba cu brio pe modelul Galaxy S24 Ultra al companiei sud-coreene. Deblocarea este rapidă și funcționează cu succes în orice condiții. Google se așteaptă să aibă aceleași rezultate remarcabile și pe viitoarele lor dispozitive.

Noul senzor de amprente ultrasonic va fi integrat pe aproape toate telefoanele din seria Pixel 9. Singura absență notabilă este modelul Fold. Vom afla mai multe detalii despre eficiența cititorului de amprente ultrasonic pe 13 august. Atunci vor fi lansate noile produse din gama Pixel 9.

Sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult