Google și Samsung: Parteneriatul ce revoluționează telefoanele și ceasurile inteligente

11.07.2024
Google și Samsung: Parteneriatul ce revoluționează telefoanele și ceasurile inteligente
Engadget

Ieri a avut loc mult-așteptatul eveniment Samsung Galaxy Unpacked. Printre numeroasele noutăți prezentate, Google a anunțat câteva dintre funcționalitățile interesante la care a meșterit alături de gigantul sud-coreean. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, posesorii de Galaxy Z Fold6, Galaxy Z Flip6, Watch 7 și Watch Ultra vor avea la dispoziție multe bunătăți. Să vedem care vor fi acestea!

Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra

Aceste două smartwatch-uri vor fi primele din gama lor cu un nou sistem de operare denumit Wear OS 5. Printre primele lucruri pe care utilizatorii le vor remarca după actualizarea la această versiune va fi durata mare de viață a bateriei. De asemenea, aceste două ceasuri inteligente vor avea o performanță semnificativ mai bună decât precedentele modele.

Galaxy Z Fold6 și Galaxy Z Flip6

În cazul celor două telefoane, ele vor avea suport complet pentru funcția numită Circle to Search. De ce este ea importantă? Pentru că va ușura considerabil viețile utilizatorilor. Posesorii acestor dispozitive vor putea, de exemplu, să scaneze coduri de bare la cumpărături direct de pe ecran sau să încercuiască un obiect pentru a obține rezultatele căutării Google. De asemenea, vor putea învăța subiecte dificile într-un mod plăcut, ca și cum ar fi explicate de un profesor răbdător și prietenos.

Dacă vă gândiți să achiziționați Galaxy Z Fold6 sau Galaxy Z Flip6, veți avea la dispoziție un asistent inteligent numit Gemini. Acesta va fi foarte util pentru multitasking. Aveți întrebări despre un actor din trailerul la care vă uitați pe YouTube? Afișați fereastra cu Gemini, dați click pe „întreabă despre acest videoclip” și veți avea răspunsul imediat. Vreți să scrieți și un mesaj? Asistentul vă va ajuta în timp real. Când ne va onora asistentul Gemini cu „prezența” sa? Conform Google: „în lunile următoare”.

Exclusiv pentru Galaxy Z Fold6

Dacă sunteți abonați YouTube TV, veți putea viziona canale diferite în modul multi-view, cu până la patru fluxuri afișate simultan pe ecran. Vă veți putea uita la știri, filme și veți putea afla și câte grade vor fi a doua zi. Posibilitățile de personalizare vor fi nelimitate, oferind o experiență de vizionare adaptată fiecărui utilizator în parte.

Google și Samsung: Platforma care va rivaliza cu visionOS?

Cele două mari companii colaborează pentru a crea o platformă de realitate extinsă. Denumită XR, aceasta va apărea curând și se dorește a concura cu visionOS de la Apple. Rămâne de văzut dacă vor și avea succes cu acest plan măreț.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult