Aveți grijă cum folosiți HUAWEI Mate XT: Primul telefon triplu pliabil din lume vine cu costuri uriașe de reparație

12.09.2024
Aveți grijă cum folosiți HUAWEI Mate XT: Primul telefon triplu pliabil din lume vine cu costuri uriașe de reparație
Sursa foto: HUAWEI

Dacă plănuiți să-l cumpărați pe impresionantul HUAWEI Mate XT la un moment dat, mare grijă cum îl manevrați îl viața de zi cu zi: costurile de reparație sunt extrem de mari.

HUAWEI a anunțat recent primul telefon inteligent din lume cu ecran triplu pliabil, Mate XT Ultimate Design. Acest dispozitiv este unic din punct de vedere tehnologic și demonstrează capacitatea de inovație a companiei.

Cu toate acestea, prețul ridicat al telefonului nu este singurul aspect costisitor pe care utilizatorii trebuie să-l ia în considerare înainte de o eventuală achiziție.

Costurile de reparație

Dacă prețul telefonului vi se pare exagerat, și suma pe care va trebui s-o plătiți pentru reparațiile acestuia vă va ridica cel puțin o sprânceană. Asta in cazul în care nu veți avea o durere de cap mai întâi.

Conform listei oficiale publicate de compania chineză, înlocuirea ecranului va costa aproximativ 1.019 euro. Există totuși o ofertă limitată, care permite înlocuirea acestuia la un preț de 892 de euro în cazul în care display-ul vechi este reciclat.

Clienții pot plăti în avans 500 de euro pentru un serviciu de înlocuire gratuită a ecranului în decursul unui an de la achiziție.

Alte componente scumpe

În cazul în care placa de bază trebuie înlocuită cu o alta, costul ajunge pe la 1.160 de euro. De cealaltă parte, înlocuirea bateriei este mult mai accesibilă, costând doar 63 de euro.

Alte componente ale telefonului au, de asemenea, prețuri ridicate pentru reparații. De exemplu, capacul din spate cu lentila camerei costă 175 de euro, iar camera telefoto poate fi înlocuită pentru 73 de euro.

Ce înseamnă toate acestea pentru utilizatori?

Având în vedere costurile ridicate atât pentru achiziționarea, cât și pentru potențialele reparații ale noului telefon, utilizatorii vor trebui să fie extrem de atenți cum folosesc acest dispozitiv.

Ecranul și placa de bază, în special, sunt cele mai fragile componente și înlocuirea lor vă va face sa băgați mâna foarte adânc in buzunar.

În ciuda acestor costuri amețitoare, HUAWEI a lansat Mate XT Ultimate Design ca un dispozitiv premium, destinat celor care își doresc un telefon unic și inovator.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult