HMD Global devine partenerul oficial al clubului de fotbal FC Barcelona

22.08.2024
HMD Global devine partenerul oficial al clubului de fotbal FC Barcelona
Sursa foto: HMD

HMD Global, compania finlandeză cunoscută pentru revigorarea brandului Nokia, a anunțat recent un parteneriat cu FC Barcelona, unul dintre cele mai prestigioase cluburi de fotbal din lume.

Parteneriatul, care se va întinde inițial pe o perioadă de trei ani, nu se limitează la echipa masculină. HMD Global își extinde sprijinul și către cea feminină, Barcelona Femení. Vor fi incluse și echipe din alte sporturi ca hochei pe role, baschet, handbal și futsal.

Colaborarea a fost anunțată într-un mod original de către Saul Peregrina, frizerul jucătorului-fenomen Lamine Yamal. Acesta a postat un clip pe pagina sa de Instagram. În video se poate vedea cum el „desenează” logo-ul companiei finlandeze lângă emblema Barcelonei în părul tânărului sportiv.

Vizibilitatea HMD va fi asigurată prin prezența logo-ului companiei pe panourile digitale ale Stadionului Olimpic, actuala casă (temporară) a clubului. După ce renovarea legendarului stadion Camp Nou se va termina, vor apărea poze cu brand-ul și acolo.

Cu ce brand au colaborat anterior

Noul parteneriat marchează sfârșitul celui anterior cu producătorul chinez de smartphone-uri OPPO, care a început în 2015.

Colaborarea respectivă a dat naștere unor ediții speciale de telefoane: Reno 10x Zoom și F1 Plus. În ultimii ani, OPPO și-a reorientat strategia de marketing către UEFA și și-a promovat produsele în cadrul Champions League.

HMD Global pare hotărât să ducă acest parteneriat dincolo de simpla expunere pe un stadion de fotbal. Compania are planuri mari: vor să creeze și conținut digital special pentru toți fanii FC Barcelona.

Planuri de viitor: Telefon inspirat de gama Lumia

Pentru celebra echipă de fotbal, acest nou capitol reprezintă o oportunitate de a-și consolida poziția ca club inovator și în sfera tehnologică.

Pentru HMD Global, asocierea cu unul dintre cele mai recunoscute branduri sportive din lume oferă o platformă pentru a-și crește vizibilitatea și a-și întări poziția pe piața globală a smartphone-urilor.

În afara de acest parteneriat, finlandezii au și alte planuri interesante. Cum ar fi lansarea unui nou telefon, cel mai probabil midrange, inspirat de modelele Lumia. Nu se știu încă suficiente detalii despre acesta.

Așteptăm evenimentul de pe 28 august din China, unde va fi lansat și HMD Barbie, pentru a ști mai multe.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult