HMD Skyline, smartphone ce pune accentul pe cameră, detoxifiere digitală și reparabilitatea sporită

19.07.2024
HMD Skyline, smartphone ce pune accentul pe cameră, detoxifiere digitală și reparabilitatea sporită
Foto: HMD

Producătorul Human Mobile Devices introduce noul telefon accesibil HMD Skyline, care îmbină „detoxifierea” și reparabilitatea, precum și un sistem triplu de camere plin de funcții, inclusiv un obiectiv principal de 108MP, cu OIS hibrid, noul „Capture Fusion”, 4 x Zoom și Modul Portret pentru fotografii de 50mm cu efect bokeh natural. Modul Detox, care va fi lansat în luna august, va aduce o funcție de dumbphone pe un smartphone – este conceput pentru a ajuta utilizatorii atunci când doresc să se îndepărteze de sentimentul de a fi mereu conectați prin dezactivarea unei selecții personalizate de aplicații sau contacte.

HMD Skyline își propune, de asemenea, să deschidă o nouă eră pentru design-ul smartphone-urilor, numită “Gen2 Repairability”, care să permită ca smartphone-ul să fie ușor de reparat la domiciliu, folosind doar o șurubelniță și o pană de chitară pentru a deschide capacul exterior.

Ca dovadă a capacităților sale foto avansate, Human Mobile Devices a apelat la Rosanna Elettra, superstar al Gen Z, pentru a testa noul HMD Skyline, care a surprins zece imagini uimitoare realizate și editate în întregime folosind HMD Skyline, urmărind un grup de fashioniste din Gen Z la o ieșire în oraș.

Human Mobile Devices este uman prin design… și asta este ceea ce am făcut cu HMD Skyline, am pus consumatorii pe primul loc. Există atât de multe funcții excelente pe acest telefon. Camera foto este visul oricărui creator, dar mai avem și opțiuni de reparare de neegalat și un mod de detoxifiere care schimbă totul. Facem smartphone-urile ușor de reparat și am inspirat detoxifierea digitală pentru «relații echilibrate» cu tehnologia atunci când am readus telefoanele cu taste. Skyline este următorul pas: repararea și detoxifierea într-un singur device. Și arată absolut minunat.

– Lars Silberbauer, Global CMO al Human Mobile Devices

Human Mobile Devices a stabilit un nou standard pentru design-ul reparabil. Asta este ceea ce se întâmplă atunci când o echipă de proiectare ia în considerare reparabilitatea de la început. Abordarea Human Mobile Devices privind dezasamblarea este un salt semnificativ înainte.

– Kyle Wiens, CEO la iFixit, cu privire la reparabilitatea Skyline Gen2 și la angajamentul continuu al HMD față de această problemă

iFixit a acordat telefonului HMD Skyline o notă de 9/10 pentru reparabilitate.

Am avut bucuria de a surprinde artiști consacrați precum Rihanna, Central Lee, Aitch și Cara Delevingne. HMD Skyline este dispozitivul la care Gen Z visează, așa că am vrut să arăt telefonul în habitatul său natural, în scene pline de cultura Gen Z. Sunt obișnuită să fotografiez celebrități, dar mi-a plăcut să fac acest lucru cu cea mai recentă lansare a Human Mobile Device și să testez camera sa super impresionantă. Fotografiile – toate realizate cu telefonul – sunt super cool, elegante și au energia personajului principal – la fel ca Skyline.

– Rosanna Elettra, fotograf celebru

Fotografiază, fă selfie-uri și socializează

Skyline a fost construit cu un public progresiv GenZ în minte, astfel încât capacitățile camerei sunt remarcabile și aparent nelimitate. Camera frontală de 50 MP vine cu autofocus și urmărire a ochilor pentru a asigura cele mai clare selfie-uri, iar cu Skyline, creatorii nici măcar nu trebuie să apese un buton sau să seteze un cronometru pentru a face o fotografie. Dispozitivul vine cu un hardware încorporat pentru „selfie gestures”, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să facă utilizatorii este să se uite la telefon în timp ce fac semnul universal al păcii (sau unul dintre celelalte trei semne ale mâinii) pentru a activa camera. De asemenea, telefonul permite selfie-uri video în 4K.

Camera principală hibridă de 108MP cu 3 obiective cu stabilizare optică este la fel de impresionantă. Această cameră este pregătită pentru orice fotografie, modul portret permite realizarea de fotografii de 50 mm cu un efect bokeh natural, iar prim-planurile clare pot fi realizate cu funcția de zoom x4. Night Mode 3.0 echilibrează expunerea și păstrează detaliile, iar peisajele uimitoare și fotografiile de grup pot fi capturate folosind modul ultra-wide 0,5x. De asemenea, există și AI Capture Fusion pentru a adăuga maximum de detalii în imaginile cu zoom.

HMD Skyline
Foto: HMD

Repară-l de unul singur

HMD Skyline duce repararea telefoanelor mobile la nivelul următor, un domeniu în care Human Mobile Devices a fost lider în ultimii ani. Cercetările au arătat că 45% dintre reprezentanții Generația Z spun că sunt mai predispuși să cumpere un dispozitiv electronic dacă îl pot repara ei înșiși cu ușurință. Cu Skyline, este o joacă de copii, deoarece este primul telefon mobil care oferă reparabilitate Gen 2, ceea ce înseamnă că este pur și simplu ușor. De fapt, numărul de pași pentru repararea ecranului HMD Skyline este cu 65% mai mic decât cel al primului smartphone reparabil al HMD, G22.

Noul model demonstrează avantajele design-ului inteligent; construcția inovatoare a telefonului utilizează un mecanism special acționat de un șurub intern, pentru o dezasamblare rapidă. Capacul de pe spatele lui HMD Skyline poate fi deschis prin acționarea unui singur șurub. Cu o mică răsucire în sensul invers acelor de ceasornic, colțul capacului de pe spate se ridică, astfel încât să poată fi înlăturat. În interior veți descoperi un sistem simplu, dar elegant: un braț rotativ acționat de un șurub, cu un arc care îl trage înapoi în jos atunci când este eliberat. Prin răsucire, este împinsă o placă de pe capacul din spate, acesta din urmă intrând înapoi în locașul său, când îl asamblați la loc.

HMD Skyline
Foto: HMD

După îndepărtarea capacului din spate, acesta permite acces la o serie de șuruburi pentru a îndepărta și deconecta cablul ecranului. Odată făcut acest lucru, ecranul cade. HMD Skyline utilizează o garnitură din spumă în jurul perimetrului ecranului pentru a ajuta montajul să își mențină clasificarea IP54. Bateria vine cu o garnitură de plastic încorporată ce poate fi îndepărtată cu mâna pentru a separa rapid bateria de șasiu. Ultimul pas înainte de a instala o baterie nouă este curățarea reziduurilor de adeziv rămase în urmă pentru a instala benzi adezive noi.

Reparabilitatea Gen2 a Human Mobile Devices permite utilizatorilor să repare porturile de încărcare îndoite și capacele de spate zgâriate, în plus față de schimbarea ecranului și o baterie epuizată, făcând din HMD Skyline un smartphone ușor de reparat și ușor de utilizat.

Un smartphone cu funcționalitate de dumbphone: Modul de detoxifiere oprește rețelele sociale

În august, smartphone-ul va incorpora și puternicul „Detox Mode”, cu aplicații personalizate și blocarea contactelor, permițând utilizatorilor să își adapteze detoxifierea la nevoile lor, să se concentreze pe lumea reală și să se bucure de o experiență echilibrată cu un smartphone ori de câte ori au nevoie de o pauză de la lumea digitală.

Având în vedere că trendul de detoxifiere digitală continuă să prindă contur, în special în rândul generației Z, este un progres tehnologic oportun care se situează deasupra funcțiilor de detoxifiere ale concurenților care, de obicei, reduc la tăcere doar aplicațiile și notificările.

Configurație și preț

Bateria HMD Skyline are o autonomie de până la 48 de ore per încărcare și poate fi încărcată fără fir cu orice încărcător Qi2 magnetizat. Bateria rămâne în stare excelentă timp de sute de încărcări și a fost testată de Human Mobile Devices pentru a-și menține cel puțin 80% din capacitatea inițială după 800 de cicluri de încărcare completă. Iar dacă vreodată va trebui înlocuită, acest lucru este posibil cu ușurință datorită design-ului său unic reparabil.

Datorită specificațiilor sale de afișare și sunet, Skyline este un dispozitiv fantastic pentru divertisment. Totul, de la video-uri scurte la jocuri high-end, va avea culoarea și claritatea pe care le merită cu ecranul luminos pOLED, care se mândrește cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz și redare video HDR10, și va suna impecabil cu difuzoarele stereo. La baza tuturor se află un cipset Snapdragon 7s Gen 2 de la Qualcomm.

HMD Skyline
Foto: HMD

HMD Skyline permite un grad și mai mare de personalizare. Utilizatorii îl pot seta să facă un lucru atunci când țin butonul apăsat și altul atunci când îl apasă de două ori. Este o scurtătură personală către jocul preferat, navigarea spre ecranul principal, adresarea de întrebări asistentului personal cu inteligență artificială și multe altele.

Skyline se lansează în două culori distincte, Neon Pink și Twisted Black, și este disponibil acum pe site-ul oficial și în magazine la prețul de 2499 lei.

Kit-urile iFixit pentru HMD Skyline

Kit-urile pentru reparare proprie sunt disponibile prin website-ul iFixit. Detalii disponibile la https://www.hmd.com/self-repair. Detalierea costurilor pieselor:

HMD Skyline

Sursa: Human Mobile Devices

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult