Honor lansează noua serie de dispozitive Honor 20, cea mai performantă din portofoliul său şi prima care oferă patru camere foto pe partea din spate. Aceste dispozitive au câteva lucruri în comun cu modelele recente de la Huawei la nivel de hardware şi software, însă vin cu un design poprietar şi destule elemente diferite, la preţuri mai accesibile, pentru a fi luate în considerare chiar şi de către cei mai mari fani ai dispozitivelor concurente.
Modelul Honor 20 de bază este cel dedicat publicului larg, care îşi doreşte un smartphone performant, însă care nu sunt dispuşi să cheltuie 1.000 de euro pe el. Astfel, acesta este echipat cu un ecran IPS Full HD+ de 6,26”, cu orificiu în partea de sus a ecranului, unde este găzduită o cameră foto frontală de 32 megapixeli, telefonul beneficiază de un chipset Kirin 980, 6 sau 8 GB memorie RAM, până la 256 GB stocare internă şi acumulator de 3.750 mAh, care ar trebui să ofere autonomie pentru mai mult de o zi întreagă.
Camerele foto sunt însă atracţia acestui dispozitiv. Acesta beneficiază de un sistem quad-camera cu un senzor principal de 48 megapixeli (f/1.8), un senzor de 16 megapixeli ultra-wide (f/2.2) şi doi senzori de 2 megapixeli: unul pentru adâncime (f/2.2) şi unul pentru fotografii macro, cu posibilitatea de focalizare la numai 4 cm (f/2.4).
Honor 20 Pro nu vine cu un corp semnificativ mai mare, sau foarte diferit faţă de Honor 20. Acest model are o sticlă curbată mai mult pe partea din spate, iar camerele foto sunt puţin diferite. În rest, ambele modele par a fi destul de similare între ele.
Cei care vor alege Honor 20 Pro vor putea beneficia acelaşi senzor de 48 megapixeli stabilizat, însă cu un obiectiv cu diafragmă f/1.4, cel mai deschis obiectiv de pe o cameră foto de smartphone de pe piaţă. Astfel, acesta va putea realiza cadre şi mai bune în lumină slabă. De asemenea, avem de a face cu un senzor de 8 megapixeli cu zoom optic 3x (f/2.4), de asemenea stabilizat optic, care înlocuieşte senzorul de adâncime de pe Honor 20. Camerele ultra-wide şi macro sunt în schimb identice.
Totodată, acest model ar trebui să ofere o autonomie îmbunătăţită, fiind echipat cu un acumulator de 4.000 mAh.
La capitolul design, Honor 20 şi Honor 20 Pro nu sunt foarte diferite. Ambele beneficiază de un display care acoperă aorpaoe toată partea din faţă, cu un raport ecran/corp de 91,6%. Sticla de pe spate este decorată cu un model „holografic”, care reflectă lumina într-un mod foarte interesant.
Senzorul de amprentă al telefonului nu se află nici pe partea din spate, nici pe faţă. Acesta a fost integrat în schimb în butonul „power”, de pe laterala din dreapta, într-o poziţie naturală pentru cei care folosesc telefonul cu mâna dreaptă. Stângacii vor trebui să îşi înregistreze probabil degetul index pentru deblocare.
Pe lângă cele două modele, Honor a prezentat şi modelul Honor 20 Lite, lansat deja în magazine în anumite regiuni, echipat cu hardware similar cu Huawei P30 Lite.
La capitolul software, Honor promite mai multe îmbunătăţiri, cel puţin sub „capotă”. Acestea sunt primele dispozitive care sunt livrate cu Magic UI 2.1 din fabrică, o versiune puţin diferită a sistemului de operare EMUI de la Huawei. Compania se laudă cu funcţii AI, atât pentru utilizarea de zi cu zi, cât şi pentru cameră, optimizare GPU Turbo 3.0 pentru jocuri video, sunet surround virtual 9.1, cât şi posibilitatea de a realiza fotografii în mod nocturn cu expunere lungă. Zoom-ul de pe Honor 20 Pro poate atinge valoarea 30x (probabil că în mod digital sau hibrid).
Seria Honor 20 va fi disponibilă în curând. Preţurile pornesc de la 498 euro:
Honor 20 6 GB + 128 GB – 499 euro
Honor 20 Pro 8 GB + 256 GB – 599 euro