Honor anunță X6a, un telefon de bază cu o baterie foarte mare

29.07.2023
Honor anunță X6a, un telefon de bază cu o baterie foarte mare

Seria X de la Honor a fost extinsă cu un nou „membru”, modelul Honor X6a, un model din zona „entry” în gama de produse a companiei. Acesta este un telefon ieftin, cu capabilități limitate, dar echipat cu o baterie mare, care ar trebui să ofere o autonomie peste medie, atât în zona de smartphone-uri ieftine, cât și față de alte modele mai performante și mai scumpe din piață.

Honor X6a adoptă componente modeste și un acumulator mare

Noul Honor X6a este un telefon de buget, deci faptul că este echipat cu un ecran HD+ (1.612 x 720 pixeli) de 6,56” cu panel LCD la 90 Hz, nu este tocmai o surpriză. De asemenea, faptul că avem de a face cu un telefon cu doar 4 GB memorie RAM și 128 GB stocare, este de asemenea ceva de așteptat pe un model ieftin. De fapt, stocarea este peste așteptări, dar cei care au nevoie de mai mult spațiu, pot adăuga un card microSD, ceva ce nu prea mai vedem pe telefoane nici măcar din gama mid-range.

Honor X6a black2

O altă componentă rară în zilele noastre pe un telefon mobil este jack-ul de 3,5mm, care este prezent pe Honor X6a. Toate acestea sunt controlate de un chipset Helio G36 de la MediaTek, care ar trebui să fie de ajuns pentru o experiență de utilizare de bază.

Camera foto principală este bazată pe un senzor de 50 megapixeli f/1.8, deci ar trebui să fie relativ modern și performant, în timp ce restul de camere sunt acolo în mare parte de formă. Honor X6a integrează un macro de 2 megapixeli și o cameră de „adâncime” cu senzor tot de 2 megapixeli. Acestea au fost probabil implementate mai degrabă pentru a oferi un design cu patru cercuri pentru modulul de cameră, cel de-al patrulea element fiind blitz-ul.

Honor X6a specs

Foarte important la acest model pare să fie acumulatorul intern de 5.200 mAh, care se încarcă la 22.5W. Astfel, avem de a face cu una dintre cele mai mari baterii din piață, cu încărcare relativ lentă, dar totuși mai rapidă chiar și decât pe anumite flagship-uri recente.

Telefonul a fost anunțat pentru Marea Britanie la prețul de 130 lire sterline, deci probabil că va ajunge în țările europene la un preț de aproximativ 130 de euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult