După multe luni de zvonuri, HTC a prezentat astăzi în mod oficial cel mai mare telefon lansat de ei până acum, One Max fiind versiunea cu ecran de 5,9” a popularului One, care a debutat în prima parte a acestui an.
Aşa cum ştiam deja din pozele neoficiale anterioare, HTC One Max este o versiunea de mari dimensiuni a modelului One, însă acesta preia mai degrabă designul versiunii Mini deoarece carcasa are o margine proeminentă din material plastic, nefiind tăiată drept ca la modelul original. Ecranul, care are o diagonală de 5,9”, oferă un panou IPS cu diagonală Full HD.
Spre deosebire de modelele One şi One Mini, capacul posterior al noului telefon poate fi detaşat şi ascunde un slot MicroSD, însă bateria cu o capacitate de 3300 mAh nu poate fi înlăturată. Din cauza dimensiunilor mari şi a aluminiului omniprezent, HTC One Max are o greutate foarte mare de 217 grame, parametrii săi fizici fiind şi ei respectabili: 164,5 x 82,5 x 10,3 mm.
Probabil cea mai mare surpriză, şi încă una neplăcută, o constituie procesorul ales de HTC. În locul puternicului Qualcomm Snapdragon 800, adoptat de toate modelele de vârf lansate recent şi văzut că o opţiune de la sine înţeleasă, HTC One Max foloseşte tot un model Snapdragon 600 ca modelul original One. Dincolo de procesorul quad-core Krait 300 tactat la 1,7 Ghz şi a nucleului grafic Adreno 320, configuraţia hardware mai oferă 2 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă, wireless 802.11 a/b/g/n/ac, conectivitate LTE şi modulul infraroşu de pe modelul original One.
După cum ştiam deja, HTC One Max include şi un senzor biometric pentru amprente. Spre deosebire de modelul capacitiv implementat de Apple pe iPhone 5S, acesta este unul standard, ce necesită plimbarea degetului de suprafaţa fotosensibilă. Senzorul este însoţit de un software care permite lansarea unor aplicaţii diferite imediat după autentificare în funcţie de degetul cu care am deblocat telefonul.
La fel ca modelele anterioare One, noul produs HTC oferă o cameră foto care foloseşte acelaşi senzor de 4 MP cu pixeli de mari dimensiuni, acesta neoferind, la fel ca în cazul One Mini, un sistem de stabilizare optic. Partenerul său frontal are o rezoluţie de 2,1 MP. Dotările media sunt completate, aşa cum era de aşteptat, de sistemul audio stereo BoomSound, însă eticheta Beats Audio a dispărut.
HTC One Max rulează Android 4.3 peste care a fost instalată versiunea actualizată 5.5. a interfeţei Sense. Telefonul va fi disponibil în Europa începând cu finele acestei săptămâni, preţul recomandat de comercializare nefiind însă dezvăluit.