Huawei Ascend G6 4G review

Huawei Ascend G6 4G review
Ecran, hardware, specificaţii, autonomie

Ecran, hardware, specificaţii, autonomie

Dacă aş avea ceva de reproşat acestui telefon, ar fi faptul că display-ul de 4,5” ales de Huawei nu este HD. Rezoluţia qHD (960 x 540 pixeli) pe care o avem la îndemână este decentă, însă pentru această diagonală speram la un minim de 1280 x 720. Din fericire însă, panoul din G6 este un IPS, care oferă culori naturale şi unghiuri de vizualizare foarte largi. Un alt lucru care m-a dezamăgit a fost faptul că senzorul de lumină nu apreciază corect nivelul de luminozitate atunci când este activată opţiunea „auto brightness”. În lumină naturală, setarea cea mai înaltă este recomandată, însă în lumină slabă, este posibil ca setarea cea mai joasă să nu fie de ajuns. Pentru o experienţă de utilizare cât mai plăcută, recomand utilizarea barei de control manual al luminozităţii display-ului din setări.

Huawei Asceng G6 - Rezoluţia display-ului putea fi mai bună

La capitolul hardware, avem de a face cu specificaţii obişnuite pentru segmentul de piaţă şi de preţ în care se încadrează acest model. Procesorul Snapdragon 400 quad-core la 1,2 GHz se comportă mai bine decât m-aş fi aşteptat, reuşind să ofere o experienţă de utilizare fără îngreunări sau timpi de aşteptare mari. Acest lucru se datorează şi faptului că interfaţa Emotion UI aplicată peste Android 4.3 este foarte bine optimizată.

G6 dispune de un GPU Adreno 305, model standard pentru procesoarele Snapdragon 400, care oferă destulă performanţă pentru a rula majoritatea jocurilor din Google Play Store, care însă nu se va compara cu ceea ce vedem în telefoanele din segmentul high-end. Cu toate acestea, Huawei G6 poate satisface şi nevoia de gaming mobil la un preţ de numai 850 de lei fără contract. Faptul că avem de a face cu o rezoluţie sub-HD ajută puţin la capitolul performanţă, micşorând stresul cipului grafic în jocuri mai pretenţioase.

Huawei Asceng G6 - Mufa micro USB este poziţionată în partea de sus

Gigabyte-ul de memorie RAM integrat este de ajuns pentru oricine doreşte un telefon de bază, pe care să ruleze în permanenţă aplicaţiile uzuale de social networking şi un browser, iar funcţia de cleanup care închide toate aplicaţiile pornite şi care este integrată direct în app switcher, poate să elibereze RAM-ul în numai câteva secunde. Această funcţie va fi foarte utilă, întrucât la boot, telefonul are peste 300 de MB ocupaţi de sistemul de operare şi serviciile din background.

Spaţiul de stocare intern este de 8 GB, însă doar 6 sunt disponibili pentru utilizare. Acest spaţiu este împărţit în două: 2 GB pentru aplicaţii şi 4 GB pentru stocare de date. 2 GB sunt de ajuns pentru a descărca câteva aplicaţii uzuale din Google Play Store, însă nu de ajuns atunci când vrei să descarci jocuri cu dimensiuni mari. De asemenea, dacă vrei să iei după tine librăria de muzică sau filme şi seriale, cei 4 GB nu sunt de ajuns, iar un card de memorie ar putea fi absolut necesar pentru G6.

  • Ecran: 4,5”, 960 x 540 pixeli, IPS
  • Sistem de operare: Android 4.3
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 400 (MSM 8926)
  • Procesor: ARM Cortex-A7, 1,2 GHz, quad-core
  • Procesor grafic: Adreno 302
  • RAM: 1 GB
  • Memorie: 8 GB (6 GB disponibili)
  • Card: MicroSD, maximum 32 GB
  • Date: LTE
  • WiFi: 802.11 b/g/n
  • Bluetooth: 4.0
  • USB: microUSB
  • Cameră foto: 8 MP, AF BSI F2.0
  • Filmare video: 720p
  • Cameră frontală: 5 MP
  • Baterie: 2000 mAh
  • Dimensiuni: 130 x 65 x 7,5mm
  • Greutate: 115 grame
  • Altele: DLNA, radio FM, NFC, DTS

Autonomie

Am fost plăcut surprins însă de baterie. Cu 4G activat permanent şi setări push pe mail, Facebook şi contacte, luminozitate la 70% şi utilizare normală, am reuşit să depăşesc 24 de ore de autonomie pe G6. Întreruperea conexiunii de date 4G sau sau schimbarea setărilor pe 3G cu siguranţă pot oferi ore în plus de utilizare, iar meniul Power Saving include profile care pot ajuta în această privinţă. Întreaga testare a telefonului a fost făcută pe modul Smart, care alocă resursele de procesare dinamic, în funcţie de necesităţi.

Software şi telefonie

Întrucât Huawei Ascend G6 4G rulează aceeaşi variantă de Android (4.3), cât şi aceeaşi interfaţă (Emotion UI 2.0 Lite) pe care am întâlnit-o şi la modelul Huawei Ascend G630, nu voi mai intra în detalii la acest capitol. Atât meniurile, cât şi opţiunile de personalizare sunt absolut identice, iar analizarea lor din nou ar fi contraproductivă. Vă invit să citiţi detaliile complete despre software-ul Huawei în review-ul lui G630.

În linii mari, interfaţa este foarte simplă şi intuitivă, meniurile sunt aerisite, iar suportul pentru teme poate fi un plus pentru cei interesaţi de modificarea aspectului vizual. Emotion UI 2.0 Lite a fost gândit special pentru telefoane cu specificaţii modeste şi oferă performanţă ridicată chiar şi pe un dispozitiv precum Huawei G6, care dispune de un procesor Snapdragon 400. Toate opţiunile normale din Android se găsesc foarte repede în meniul de Setări, iar Huawei a integrat chiar şi câteva opţiuni mai avansate, precum profile de performanţă şi accesul la două stiluri de interfaţă (una clasică şi una simplificată, foarte asemănătoare cu cea de pe Windows Phone).

Părţi pozitive

Performanţă ridicată pentru segmentul mid-range
Conectivitate 4G
Autonomie bună

Părţi negative

Jack-ul de căşti poziţionat pe lateral
Rezoluţia scăzută a display-ului
Funcţii media anemice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult