Huawei Ascend G6 4G review

Huawei Ascend G6 4G review
Redare media, GPS şi concluzii

Redare media

La capitolul de redare media, Huawei Ascend G6 4G nu oferă decât funcţii de bază. Există un player audio simplu, care poate reda muzică la grămadă, sau doar de la un artist, de pe un album sau dintr-un playlist, însă opţiunile avansate sunt inexistente. Nici măcar player-ul Google Music nu include un egalizator pentru modificarea intensităţii frecvenţelor.

Sunetul este redat pe căşti fără o intensitate satisfăcătoare a basului, iar la volum maxim faptul că înaltele şi mediile sunt mai proeminente poate deranja. Am preferat să folosesc player-ul Google Music peste cel oferit de Huawei, motivul fiind interfaţa mult mai bine realizată, întrucât calitatea audio nu diferă de la player la player.

La capitolul redare video, spre diferenţă de G630, G6 poate reda fişiere Full HD fără probleme. Snapdragon 400 oferă decodare 1080p în format H264, însă Huawei nu a inclus şi un player dedicat. Accesul la clipurile video se face din aplicaţia Gallery, fără prea multe opţiuni. În cazul în care doriţi să vă uitaţi la seriale sau filme în alte formate decât MP4, probabil că ar trebui să vă orientaţi către un alt software de redare. Din fericire, nu va fi necesară o nouă encodare a fişierelor la rezoluţie mare pentru a le putea vedea pe Huawei G6.

GPS

GPS-ul este standard pentru modelele de telefoane din segmentul mid-range. Este de ajuns pentru a găsi o adresă în apropiere şi pentru a stabili un traseu de urmat pe Google Maps. Totuşi, în anumite locuri din Bucureşti am observat o desincronizare cu sateliţii pe perioade scurte, în zone în care alte telefoane au funcţionat fără probleme. Din când în când telefonul se dezorientează şi reconfigurează traseul fără să fie nevoie. 

Concluzii

Huawei G6 este unul dintre cele mai atractive telefoane cu 4G din categoria în care se încadrează, iar performanţa bateriei folosind această metodă de trafic de internet a fost mai mult decât satisfăcătoare. În afară de funcţiile limitate de redare media şi de display-ul cu rezoluţie cam mică, nu am multe de reproşat acetsui telefon. Evident, în momentul în care va trebui să decideţi dacă doriţi sau nu să cumpăraţi Huawei G6 peste alte modele concurente, va trebui să luaţi în considerare interfaţa Emotion UI 2.0 Lite şi faptul că (încă) nu rulează Android 4.4. Dacă sunteţi de acord să faceţi aceste compromisuri, veţi descoperi un telefon decent la un preţ corect (850 lei), care ascunde sub carcasă nişte surprize foarte plăcute.

Părţi pozitive

Performanţă ridicată pentru segmentul mid-range
Conectivitate 4G
Autonomie bună

Părţi negative

Jack-ul de căşti poziţionat pe lateral
Rezoluţia scăzută a display-ului
Funcţii media anemice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult