Huawei Ascend Mate 7 review

04.11.2014
Huawei Ascend Mate 7 review
Senzorul de amprente, autonomie, concluzie

Senzorul de amprente

Identificat după decupajul aplicat pe spatele telefonului, sub lentila camerei foto, senzorul biometric inclus pe telefonul Ascend Mate 7 poate fi folosit ca măsură de securitate suplimentară la autorizarea tranzacţiilor şi autentificare în diverse aplicaţii care suportă această metodă. Poate cea mai interesantă este însă funcţia pentru deblocarea ecranului, prin care utilizatorul poate activa telefonul fără să mai apese butonul Lock.

Huawei Ascend Mate 7 - senzorul de amprente

Dispozitivul poate memora şi recunoaşte amprentele a până la 5 degete, parametrii acestora fiind depozitaţi într-un fişier criptat păstrat în memoria locală a telefonului,  inaccesibil altor aplicaţii instalate pe telefon. Pentru înrolarea unei amprente suntem ajutaţi cu un ghid ce îndrumă înclinarea degetului peste senzorul biometric, obţinerea unei amprente completă fiind semnalată cu vibraţie scurtă.

Pentru autentificare cu ajutorul amprentei este de ajuns o atingere scurtă, de cele mai multe ori amprenta fiind recunoscută în mai puţin de o secundă. Folosit ca metodă pentru deblocarea ecranului, sistemul este atât de rapid încât probabil nu vom mai dori niciodată să folosim butonul fizic de pe lateralul carcasei.

Autonomie

Bateria cu o capacitate de 4100 mAh a oferit o autonomie de circa  2 zile, în condiţiile unui regim mediu de utilizare care a implicat activarea conexiunilor Wi-Fi şi 3G câte 8 ore pe zi, utilizarea suportului push (email, contacte, agendă, calendar, Facebook, Messenger, Twitter, Skype) şi utilizarea diverselor aplicaţii pentru un timp total de ecran de circa patru ore. Aceasta perioadă a fost obţinută folosind setările implicite pentru Power Management, respectiv luminozitatea ecranului controlată în modul auto având reglajul pentru compensare setat la jumătate.

Până la 3 zile de mobilitate pot fi obţinute în condiţiile unui regim de utilizare conservator, cu număr redus de apeluri telefonice, luminozitatea ecranului reglată aproape de valoarea minimă şi folosind conexiunile de date ocazional.

Huawei Ascend Mate 7

Concluzie

Echipat cu un acumulator generos de 4100mAh, noul Huawei Ascend Mate 7 este mai subţire decât predecesorul Ascend Mate 2, reuşind totodată să pluseze la capitolul estetică, performanţă şi autonomie.

Chiar dacă Huawei încă nu oferă un bundle software la nivelul celui oferit de Samsung pentru seria de telefoane Note 4 şi nici stylus, în ce priveşte designul exterior noul phablet este în avantaj, carcasa cu design unibody confecţionată din aluminiu fiind mai subţire. În ce priveşte partea de hardware, Ascent Mate 7 oferă o platformă de nivel mid-range cu ecran IPS Full HD de foarte bună calitate, 2GB memorie RAM, cameră foto de 13MP şi un chipset cu performanţe competitive.

Disponibil pentru aproximativ 500 euro în varianta cu 2GB RAM/16 GB, respectiv 599 de euro dacă dorim modelul de lux cu 3 GB RAM/32 GB stocare, Huawei Ascend Mate 7 este o alegere excelentă pentru cei care doresc un smartphone mare şi puternic.

Părţi pozitive

Ecran de bună calitate
Procesor performant
Carcasă din aluminiu atent finisată
Senzor de amprente performant
Performanţe foto
Autonomie bună

Părţi negative

Un singur difuzor, plasat pe spatele carcasei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult