Nu este prima dată când intrăm în contact cu Huawei Mate 30 Pro, însă acum îl vom avea la îndemână pentru o perioadă mai lungă şi putem testa telefonul fără limite. Astfel, am decis ca pentru început să facem un scurt unboxing, în care să prezentăm starea software-ului acestui telefon, de departe cel mai discutat lucru legat de el. Iată cum arată software-ul „fără Google” şi cum se prezintă camera foto la o primă impresie.
Mate 30 Pro ar putea fi cel mai bun smartphone de pe piaţă şi, dacă ne referim strict la hardware, s-ar putea chiar să fie. Avem de a face cu unul dintre cele mai bine construite telefoane pe care am pus mâna până în prezent, cu un design impresionant, care a fost pus în faţa „utilităţii”. Aminteam la momentul în care am pus mâna prima dată pe Mate 30 Pro în urmă cu doar câteva săptămâni, că funcţia de volum este cam greu de accesat pe laterala curbată a ecranului, în lipsa unor butoane fizice. Se pare că aceasta este în continuare inconsistentă şi greu de accesat.
Apoi, lipsa aplicaţiilor Google este evidentă. Desigur, modelul pe care îl avem spre testare este unul pentru China, deci cu siguranţă versiunea care va ajunge eventual şi în Europa nu va mai avea aplicaţii chinezeşti, în timp ce selecţia de aplicaţii din App Gallery va fi măcar în limba engleză, dacă nu chiar şi în română. Totuşi, ce avem noi spre testare este greu de folosit, chiar şi cu setarea meniurilor în limba română.
În cele din urmă avem camera foto, echipată cu patru senzori. Aceasta se face remarcată imediat, chiar şi cu lumina artificială nu foarte puternică din zona unde am filmat unboxing-ul, fiind evidentă calitatea ei doar privind ceea ce „vede” pe ecranul telefonului. Avem de a face cu o cameră ultra-wide dedicată în special filmărilor, însă care poate fi folosită şi pentru fotografii, o cameră wide normală de rezoluţie înaltă şi o cameră cu zoom 3X, care poate oferi zoom digital până la 30X.
Nu în ultimul rând, există o funcţie de filmare cu încetinitorul, care permite înregistrarea la peste 7000 de cadre pe secundă. Materialele rezultate sunt impresionante din punct de vedere al detaliilor de mişcare, însă este necesară multă lumină pentru a scoate rezultate bune.
Urmeză să testăm Mate 30 Pro pe îndelete şi să vedem astfel ce înseamnă să foloseşti în 2019 un telefon fără aplicaţii Google în România.