HUAWEI Mate XT: Primul telefon triplu pliabil al companiei a înregistrat precomenzi record în doar 24 de ore

09.09.2024
HUAWEI Mate XT: Primul telefon triplu pliabil al companiei a înregistrat precomenzi record în doar 24 de ore
HUAWEI Mate X

În lumea smartphone-urilor, competiția devine din ce în ce mai acerbă, iar inovația este cheia succesului. Recent, HUAWEI a reușit să atragă atenția întregii lumi cu cel mai nou model al său, Mate XT.

Acest dispozitiv, primul lor smartphone triplu pliabil, a stârnit un interes foarte mare. Înainte chiar ca prețul să fie anunțat, compania a înregistrat peste 2,8 milioane de precomenzi în doar 24 de ore de la deschiderea rezervărilor.

Acest succes vine într-un moment strategic, cu doar câteva ore înainte de It’s Glowtime, evenimentul de lansare al seriei iPhone 16 de la Apple.

Lansarea oficială și designul inovator

Noul telefon va fi dezvăluit oficial publicului mâine, 10 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în China. Disponibil în două nuanțe, negru și roșu, dispozitivul promite să redefinească experiența utilizatorului în materie de dispozitive pliabile.

A apărut deja și prima poză cu ecranul acestuia în acțiune.

Sursa foto: xinc | TechBoilers Community

Specificații tehnice

Nu se știe mare lucru despre caracteristicile noului dispozitiv, în afară de faptul că, atunci când este pliat, porțiunea din stânga a ecranului flexibil funcționează ca un display de smartphone obișnuit. Și că ecranul OLED este masiv, având 10.3 inci.

HUAWEI recâștigă teren pe piața globală

Succesul înregistrat de companie cu precomenzi pentru Mate XT este un semnal clar că HUAWEI și-a recâștigat poziția de lider pe piața smartphone-urilor, în ciuda sancțiunilor impuse de SUA în 2019, care au afectat sever vânzările companiei și accesul la tehnologii avansate.

Anul trecut, compania a uimit lumea tehnologiei prin lansarea unui smartphone ultrarapid, dotat cu un procesor proiectat in-house, demonstrând capacitatea Chinei de a găsi soluții pentru a depăși restricțiile impuse de Occident.

Piața smartphone-urilor din China, în continuă schimbare

Compania americană a ieșit recent din top 5 producători de telefoane inteligente în China, în timp ce branduri locale precum Xiaomi, Vivo și HUAWEI au câștigat cote importante de piață.

Prețul și data lansării oficiale

Conform speculațiilor, noul telefon ar costa undeva pe la 4000 de dolari.

Lansarea oficială a Mate XT este programată pentru 20 septembrie. Evenimentul de prezentare care a avut loc azi în China nu a oferit informații despre disponibilitatea noului model în afara Asiei.

Sursa: PhoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult