Huawei dezvăluie numele primului lor smartphone triplu pliabil. Lansare programată la o zi după seria iPhone 16

03.09.2024
Huawei dezvăluie numele primului lor smartphone triplu pliabil. Lansare programată la o zi după seria iPhone 16
HUAWEI Mate X

Huawei a început să creeze așteptări în rândul fanilor tehnologiei cu câteva săptămâni în urmă, când a anunțat că va lansa, luna aceasta, primul smartphone triplu pliabil.

Noul dispozitiv va face parte din gama Mate și a primit următorul nume: Mate XT. Această serie este formată numai din smartphone-uri de vârf. De asemenea, gama se adresează utilizatorilor care adoptă rapid noile tehnologii. A fost prima linie de produse a brandului care a introdus dispozitivul pliabil Mate X acum cinci ani.

Noul telefon va face parte din linia premium Ultimate Design, succesorul parteneriatului Huawei – Porsche Design, care s-a încheiat în urma cu doi ani.

Focus pe înregistrare video și zoom continu

Deși detaliile complete rămân un mister, compania chineză a postat recent un teaser pe Weibo care confirmă numele telefonului și pune accent pe capacitățile lui de înregistrare video, cu funcționalități de zoom continuu.

Președintele Huawei Consumer Business Group, Yu Chengdong, a redistribuit acest teaser, scriind: „Să primim un nou membru al brandului Extraordinary Master (Ultimate Design) – Huawei Mate XT Ultimate Design.”

Intre timp a apărut, pe Weibo, o poză hands-on cu ceea ce se presupune a fi noul telefon.

Sursa foto: WHYLAB | Weibo

Ecran de 10 inci și zvonuri despre versiunea de bază

Există speculații că ar putea exista și o versiune de bază a acestui model tri-pliabil, deși acest lucru rămâne să fie confirmat oficial.

Cel mai interesant aspect al Mate XT este, fără îndoială, ecranul său de 10 inci atunci când este complet desfășurat și care promite să ofere o experiență similară cu cea a unei tablete.

Tehnologii avansate: UTG și HarmonyOS

Inginerii de la Huawei au folosit tehnologii noi pentru a controla grosimea dispozitivului și au implementat soluția UTG (Ultra Thin Glass) pentru ecran. Telefonul vine cu HarmonyOS ca sistem de operare și se așteaptă să rivalizeze cu seria Galaxy Z Fold de la Samsung.

Lansare oficială și alte produse

Debutul oficial al smartphone-ului considerat revoluționar este programată pentru 10 septembrie, în cadrul unui eveniment special Huawei.

Alături de acesta, compania va prezenta și alte produse. Este vorba despre ceasurile inteligente Watch GT 5 și Watch D2, precum și o versiune cu cinci locuri a vehiculului lor electric Aito M9.

Sursa: Huawei Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult