Ecranul lui P30 Pro nu este la fel de impresionant precum cel de pe Samsung Galaxy S10+, de exemplu, însă în niciun caz nu vorbim despre un panou OLED slab. Avem de a face cu un display compatibil cu standardul de culoare DCI-P3 şi cu formatul HDR10, ceva ce orice dispozitiv de top oferă în zilele noastre, cu o rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli), mai mult decât decentă pentru necesităţile unui utilizator de smartphone.
Dacă punem în balanţă faptul că Samsung configurează panourile QHD+ la rezoluţie Full HD din fabrică şi că o rezoluţie mai înaltă nu oferă obligatoriu o imagine mult mai bună, însă taxează mai mult acumulatorul, un ecran Full HD este de preferat în majoritatea situaţiilor.
Configurat pe modul „Natural”, ecranul lui P30 Pro este foarte plăcut în utilizare, fără culori saturate, iar la margini, efectul de schimbare a culorilor este parcă mai redus decât în cazul lui Mate 20 Pro. Desigur, în jocurile şi aplicaţiile care au butoane la extremităţile ecranului, curbura nu va ajuta, iar lumina poate să se reflecte din anumite poziţii de utilizare mai mult decât în cazul unui telefon cu ecran plat. Asemeni Samsung, Huawei preferă să renunţe la puţin confort în utilizare pentru un design mai spectaculos.
Fiind deja al treilea smartphone echipat cu chipset-ul Kirin 980, deja ştim la ce să ne aşteptăm de la Huawei P30 Pro. Asemeni Mate 20 Pro şi Honor View 20 înaintea lui, acest P30 Pro se comportă exemplar în toate cazurile de utilizare. Desigur, limitarea hardware a chipset-ului nu permite înregistrarea materialului 4K la mai mult de 30 de cadre pe secundă, o capabilitate pe care ne-am fi dorit să o întâlnim pe dispozitivul considerat cel mai performant la capitolul captură de imagini.
Totuşi, Kirin 980 se descurcă foarte bine la orice alt tip de activităţi. Nu mai este cel mai puternic chipset de pe platforma Android, cum era ultima oară când l-am întâlnit, însă nici nu putem vedea diferenţele între acesta şi un Snapdragon 855 în utilizare normală.
Singurele situaţii în care un smartphone care foloseşte hardware Qualcomm ar putea ieşi semnificativ în faţă este la capitolul procesare 3D, unde Huawei încearcă să recupereze puţin teren folosind tehnologia GPU Turbo. Aceasta este însă integrată doar în câteva jocuri disponibile pe Google Play Store şi chiar dacă vorbim despre câteva destul de importante precum Asphalt 9 sau PUBG Mobile, există multe altele care nu sunt pe lista de titluri cu suport oficial.
Totuşi, revenind la camerele foto performante, este destul de clar că acesta este un smartphone care se adresează creatorilor de conţinut, iar aceştia nu vor fi dezamăgiţi atunci când vor edita fotografii la rezoluţie înaltă (telefonul poate capta imagini la 40 megapixeli) sau când vor edita clipuri video.
Cel mai bun smartphone produs de Huawei până acum
Oferă peformanţă foarte bună pentru segmentul high-end
Are cea mai bună cameră de pe piaţă
Are încărcare foarte rapidă şi încărcare wireless în ambele sensuri
Display OLED performant
Cea mai bună autonomie pentru dispozitive de top
Difuzorul mono este slab în comparaţie cu oferta concurentă
Foloseşte carduri proprietare Nano Memory de maximum 256 GB
Senzorul de amprentă din display nu e foarte precis sau rapid
Fotografiile pe timp de zi fără îmbunătăţiri prin AI au o tentă gălbuie