Huawei nu a dezvăluit natura componentelor folosite pentru etajul audio din telefonul P8, însă acesta oferă o calitate suficient de bună pentru a satisface gusturile celor mai mulţi dintre utilizatori. Fără a putea rivaliza cu terminale precum Galaxy S6 sau Galaxy Note 4, Huawei P8 oferă o redare audio cu o fidelitate suficient de bună, un răspuns în frecvenţă echilibrat, volum ridicat şi distorsiuni tolerabile. În cazul în care nu sunteţi mulţumiţi de prestaţia audio implicită, puteţi activa procesarea DTS, care îmbunătăţeşte spaţializarea şi volumul frecvenţelor joase.
Aplicaţia software Music este destul de simplă, aceasta oferind doar o galerie care permite sortarea după album, artist sau piese muzicale, opţiunea pentru răsfoirea directoarelor indexate, liste de redare, marcarea pieselor favoritelor şi căutare. Lista opţiunilor este redusă, aplicaţia permiţând doar deselectarea unor directoare indexate, ascunderea fişierelor audio cu o durată prea mică şi oprirea redării după o perioadă de timp. Din păcate, aplicaţia are o deficienţă importantă şi enervantă deoarece sortează fişierele doar în ordine alfabetică, ceea ce face imposibilă ascultarea unui album în ordinea corectă a pieselor. Suportul pentru codec-uri este banal, singurul aspect pozitiv fiind compatibilitatea FLAC.
Player-ul video este spartan, acesta neoferind practic nimic în plus în afara unei galerii media simple, a procesării audio DTS şi a opţiunii blocării afişării butoanelor de control. Codec-urile compatibile sunt cele implementate în mod implicit în codul-sursă Android, la care se adaugă WMV şi FLV. Se remarcă negativ lipsa suportului pentru subtitrări şi pentru codec-urile audio AC3 şi DTS, implementarea de pe P8 fiind astfel un regres de la cea văzută acum un an pe Ascend P7. Redarea video este ajutată de ecranul bun, însă prestaţia difuzorului este nesatisfăcătoare din cauza volumului cam redus şi a fidelităţii modeste.
Modulul GPS are un semnal puternic şi o precizie o ridicată, Huawei P8 descurcându-se suficient de bine chiar şi în zonele urbane cu clădiri înalte. Viteza de localizare este în general bună, remarcându-se ocazional sincronizări care necesită 5-7 secunde pentru o poziţionare stabilă, iar actualizarea semnalului în timpul deplasărilor este uşor sacadată, fără a avea însă şi întârzieri semnificative de poziţionare.
Oferit la un preţ de circa 2200 lei, Huawei P8 nu concurează cu modelele de vârf actuale de la Samsung, Apple sau HTC, ci se încadrează într-un segment imediat inferior care îi vizează pe cumpărătorii care doresc un produs arătos şi performant, dar nu sunt dispuşi să cheltuiască suplimentar pentru a primi cele mai avansate tehnologii disponibile în acest moment pe piaţă.
Vârfurile de gamă anterioare din familia Ascend P au avut partea lor de probleme, însă noul P8 arată că Huawei este o companie care învaţă şi care încearcă din răsputeri să devină un jucător cu adevărat competitiv. Din punct de vedere estetic, P8 preia elementele de design la modă şi impresionează cu o carcasă metalică elegantă, subţire, uşoară şi bine finisată. Telefonul plusează cu un procesor HiSilicon în sfârşit competitiv, un ecran IPS Full HD bun şi două camere foto excelente, singura deficienţă semnificativă fiind autonomia destul de neimpresionantă. Dacă Huawei a reuşit să ajungă la un nivel competitiv din punct de vedere hardware, componenta software nu este însă pe deplin satisfăcătoare, aceasta fiind complexă dar suferind încă din cauza esteticii nu tocmai grozave şi a testării insuficiente.
Design şi finisaje
Dimensiuni şi greutate
Platformă hardware bună
Ecran IPS bun
Camere foto excelente
Autonomie neimpresionantă
Captură video mediocră
Knuckle Mode afectează negativ controlul tactil
Software insuficient finisat