Huawei trece la nivelul următor: Primul telefon triplu pliabil din lume. Au apărut imagini noi

16.08.2024
Huawei trece la nivelul următor: Primul telefon triplu pliabil din lume. Au apărut imagini noi
Sursa foto: Unsplash

În lumea dinamică a tehnologiei mobile, Huawei se pregătește să rescrie regulile jocului. Gigantul chinez își propune să lanseze un dispozitiv care ar putea redefini conceptul de „smartphone pliabil”: un telefon care se pliază în trei.

La începutul acestei luni apăreau câteva imagini cu CEO-ul Huawei într-un avion, butonând ceva ce părea un smartphone triplu pliabil. Din poze, dispozitivul nu părea mai mare decât o tabletă de 8-10 inci. Recent, au fost postate alte două imagini cu acesta.

La ce specificații ne putem aștepta

Conform tipster-ului Digital Chat Station, noul telefon ar fi echipat cu un Kirin din seria 9. Zvonacul mai scrie și că dispozitivul este similar cu prototipul R&D observat în trecut. Insula de camere seamănă cu ce vedem pe Mate X5.

Conform unei alte scăpări de informații, primul smartphone triplu pliabil din lume va avea HarmonyOS NEXT și va oferi suport pentru aplicații la nivel de computer.

Beneficiile unui tri-fold

Avantajele unui telefon tri-fold sunt numeroase. În primul rând, utilizatorii ar putea beneficia de un ecran generos pentru multitasking. Pentru cei care-și folosesc telefonul pentru muncă ori studiu, această funcționalitate ar putea fi un adevărat game-changer.

În al doilea rând, experiența de vizionare a conținutului multimedia ar fi considerabil îmbunătățită, oferind o imersiune aproape de cea a unei tablete.

Provocări tehnice și durabilitate

Pe de altă parte, provocările tehnice sunt considerabile. Din fotografiile recente cu Richard Yu, CEO-ul diviziei de produse pentru consumatori Huawei, profilul produsului pare surprinzător de subțire. Cum va reuși compania să-l mențină așa?

De asemenea, cum va fi afectată durabilitatea ecranului, știind că o parte a acestuia va fi mereu expusă atunci când telefonul este pliat? Și, nu în ultimul rând, cum va fi gestionată autonomia celor trei acumulatoare, care ar trebui încărcate de foarte multe ori?

În cazul ultimei întrebări, este posibil ca Huawei să utilizeze tehnologia inovatoare de baterie siliciu-carbon. Aceasta permite o densitate energetică mai mare în același spațiu, ceea ce ar putea rezolva parțial provocarea autonomiei. Rămâne de văzut cum va face față dispozitivul când va fi folosit în mod intens.

Preț și disponibilitate în Europa

Alte zvonuri sugerează că dispozitivul revoluționar ar putea fi lansat înaintea seriei Mate 70 din toamna acestui an. Iată ca însuși CEO-ul companiei a anunțat recent că acesta va debuta comercial luna viitoare.

Prețul estimat de 4.000 de dolari ar putea limita inițial accesibilitatea acestuia. De asemenea, există mari șanse să fie produs în cantități limitate și doar pentru piața chineză.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult