iOS 18 beta: Descoperă noile funcții, dispozitivele compatibile și cum să-l instalezi

16.07.2024
iOS 18 beta: Descoperă noile funcții, dispozitivele compatibile și cum să-l instalezi

Este de așteptat ca iOS 18 pentru iPhone, iPad și Mac să fie anunțat în septembrie, alături de seria iPhone 16. Până la fericitul eveniment, Apple a lansat prima versiune publică beta pentru iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS Sequoia și watchOS 11 cu multe funcții noi și utile.

Cei care nu mai au răbdare și doresc să le încerce imediat pot să le instaleze deja. Dar atenție: această versiune va consuma multă baterie și este posibil să întâlniți erori pe parcursul utilizării.

Ce modele de iPhone și iPad sunt compatibile cu iOS 18 beta

Până la dezvăluirea oficială iOS 18, utilizatorii de iPhone și iPad vor putea să se joace cu varianta publică beta. Funcțiile AI nu sunt încă incluse în beta publică iOS 18, dar se așteaptă să fie disponibile în lunile următoare.

Iată lista telefoanelor compatibile cu iOS 18 beta:

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max

iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (a doua generație sau mai vechi)

Cât despre tablete, varianta beta este disponibilă pentru aceste modele: iPad Pro (M4), iPad Pro 12.9 inci (de la a treia generație înainte), iPad Pro 11 inci (de la prima generație înainte), iPad Air (M2), iPad Air (de la a treia generație înainte), iPad (de la a șaptea generație înainte) și iPad Mini (de la a cincea generație înainte).

Cum se instalează iOS 18 beta

Varianta beta nu trebuie instalată pe dispozitivele folosite zilnic, deoarece se pot pierde documente personale importante. Dispozitivul trebuie conectat la o sursă de energie până la finalizarea instalării și trebuie făcută o copie de siguranță a datelor. Versiunile beta pentru iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, watchOS 11 și macOS Sequoia pot fi descărcate folosind Apple ID pe pagina Apple Beta Software Program.

Pentru a instala iOS 18 beta, accesați Settings, apoi dați click pe General. Selectați General Software Update, click pe Beta Updates și selectați iOS 18 Public Beta. Ultimul pas: click pe Download and Install.

iOS 18 beta: Funcții noi

Una dintre cele mai interesante noutăți ii vizează pe fanii lanternei. După activare, pe ecran va apărea o fereastră suprapusă cu o lanternă iluminată. Utilizatorii pot ajusta unghiul de iluminare glisând degetul spre stânga sau dreapta. Pentru luminozitate trebuie glisat de sus în jos. Pe un iPhone cu Dynamic Island, se poate apăsa lung pe iconița lanternei pentru control complet.

Credit: Future/Jacob Krol

Cu iOS 18 beta, iMessage primește suport pentru mesageria RCS si iPad-ul primește o aplicație Calculator nativă. Iconițele aplicațiilor vor suporta Dark Mode. Alte funcții noi includ Control Center cu suport pentru controale terțe și posibilitatea de a personaliza ecranul de Start. De-acum încolo, widget-urile și iconițele vor putea fi mutate oriunde doresc utilizatorii.

Aplicația Photos în varianta iOS 18 beta

Aplicația Photos arată altfel și are, în secțiunea Utilities, un album nou numit Recovered. Acesta nu trebuie confundat cu Recently Deleted, unde fotografiile șterse recent mai pot fi accesate timp de o lună înainte să fie șterse definitiv. Posesorii de dispozitive Apple vor putea găsi, căutând în Recovered, clipuri sau fotografii deteriorate sau pierdute. Noul album este răspunsul Apple la o eroare din iOS 17.5 care a făcut ca unii utilizatori să găsească fotografii pe care le credeau șterse demult.

Variantele beta pentru tvOS 18, macOS Sequoia și watchOS 11

O altă funcție nouă adusă de iOS 18 beta este posibilitatea de a oglindi iPhone-ul pe macOS. Varianta beta pentru tvOS 18 oferă funcția InSight pentru conținut Apple TV Plus. macOS Sequoia în varianta beta adaugă aplicații dedicate pentru parole și posibilitatea de a oglindi un iPhone pe ecranul unui Mac. Beta publică watchOS 11 va include, printre altele, aplicația Vitals, funcții precum Live Activities și Training Loads și o aplicație nouă numită Apple Translate.

Vitals monitorizează nivelul de oxigen, ritmul cardiac, rata respiratorie și somnul, comparându-le cu valorile din săptămânile precedente pentru a alerta utilizatorul dacă ceva este în neregulă. Training Loads analizează impactul pe care îl au asupra corpului durata și intensitatea sesiunilor de antrenament.

Sursa: gadgets360

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult