Generaţia iPhone 11 nu va revoluţiona design-ul smartphone-urilor de la Apple, acestea fiind aşteptate tot cu ecrane decupate, dar şi cu o cameră care va ocupa un spaţiu mai mare pe spatele dispozitivelor. Se pare însă că multe dintre noutăţi vor fi sub carcasă, compania pregătind schimbarea unor componente importante, de asemenea, există deja informaţii şi despre generaţia de anul viitor, care ar putea fi adevărata „continuare” a familiei de iPhone-uri, cu design nou şi tehnologii avansate.
Noi informaţii despre iPhone 11, serie care ar putea integra din nou trei modele, sugerează că acestea vor renunţa la o capabilitate pe care dispozitivele mobile Apple au avut-o încă de la iPhone 6S. Este vorba despre 3D Touch, care permite apăsarea cu forţă mai mare pentru câteva acţiuni contextuale. Aceasta va fi înlocuită cu Haptic Touch, adică o apăsare lungă, cu funcţionalitate limitată. Primul telefon cu Haptic Touch de la Apple a fost iPhone XR, iar iPhone 11 şi iPhone 11 Max par momentan să urmeze acest exemplu. Cu siguranţă, iOS 13 va veni cu modificări la nivel de interfaţă care să compenseze pentru lipsa 3D Touch.
Această componentă era destul de scumpă şi ocupa spaţiu în interiorul telefoanelor, motiv pentru care Apple nu putea integra baterii mai mari. Odată cu renunţarea la 3D Touch, este aşteptată şi mărirea acumulatorilor. Zvonurile vorbesc despre 3.322 mAh pentru iPhone 11R, 3.089 pentru iPhone 11 şi 3.650 pentru iPhone 11 Max. Dacă într-adevăr Apple alege aceste acumulatoare, noile modele iPhone ar putea oferi autonomie cu mult îmbunătăţită faţă de generaţiile precedente.
Alte noutăţi ar putea fi implementarea unei funcţii de redare „dual audio” prin intermediul Bluetooth 5. iPhone 8 şi X au fost primele modele de iPhone care au integrat de Bluetooth 5, însă Apple nu a beneficiat de pe urmele avantajelor acestui nou standard. Întrucât noul cip permite o lăţime de bandă dublă faţă de Bluetooth 4.2, tehnologia permite redarea simultană pe două dispozitive simultan. Samsung a introdus această capabilitate pe Galaxy S9, iar acum Apple ar putea să o ofere odată cu iOS 13. De asemenea, încărcarea wireless în sens invers se pare că va fi folosită şi pe generaţia iPhone 11, funcţie utilă mai ales acum, când există căştile AirPods cu încărcare wireless.
Alte upgrade-uri ale generaţiei iPhone 11 faţă de XS/XR ar putea fi la capitolul memorie RAM, noi senzori foto pe partea din spate şi un nou chipset Apple A13, bazat tot pe arhitectura de 7nm de anul trecut, însă semnificativ îmbunătăţit. Apple A13 este aşteptat să întreacă din nou performanţa tuturor celorlalte chipset-uri de pe piaţă, inclusiv Snapdragon 855 de la Qualcomm, actualul campion.
Chiar dacă iPhone 11 este aşteptat să intre în producţie abia în luna iulie, există deja zvonuri despre generaţia următoare. În 2020, sunt aşteptate primele smartphone-uri Apple cu antene şi modem-uri 5G, care folosesc exclusiv panouri OLED (inclusiv modelul R), iar pe partea din spate ar putea fi integrată o a patra cameră, TOF (Time-of-Flight), pentru recunoaşterea obiectelor şi calcularea distanţei până la ele. Anumite zvonuri vorbesc despre revenirea tehnologiei Touch ID într-o nouă formă, senzorul de amprentă putând fi folosit pe întreaga suprafaţă a ecranului.
Această tehnologie a fost brevetată de Apple de ceva vreme deja, şi foloseşte vibraţii de sunet pentru deblocare. Această metodă pare să fie similară cu cea integrată de Samsung pe Galaxy S10, însă fără limitarea de a atinge o anumită parte a ecranului pentru deblocare. Nu este clar dacă noul Touch ID va înlocui Face ID, însă probabil că mulţi utilizatori ar aprecia eliminarea notch-ului din display, mai ales acum, cânt majoritatea producătorilor concurenţi deja au găsit soluţii alternative pentru a oferi un ecran complet pe partea din faţă.