Apple este genul de companie după care îți poți potrivi ceasul, lansând în fiecare an, cam în aceeași perioadă noile sale smartphone-uri. Nici la capitolul surprize nu sunt multe lucruri de zis, întrucât leak-urile curg pe tot parcursul anului, știind dinainte ceea ce vom primi. Desigur, nu totul poate fi intuit din scurgerile de informații și fotografiile neoficiale cu telefoanele, așa că în fiecare an mai descoperim câte ceva nou. Seria iPhone 14 este deopotrivă una dintre cele mai inovative la nivel hardware din ultimii ani de la Apple și totodată una dintre cele mai plictisitoare, upgrade-urile fiind relativ minore. Iată impresiile mele despre modelele iPhone 14 standard și iPhone 14 Pro Max după o săptămână de testare.
2022 este anul în care începe separarea modelelor iPhone „standard” de cele „Pro”, Apple oferind hardware semnificativ diferit atât în design, cât și în performanță între cele două „game”. Avem pe de-o parte iPhone 14 „standard”, modelul de bază, care vine cu un design aproape identic cu cel al lui iPhone 13 de anul trecut. Acest telefon este livrat în continuare cu un ecran cu „notch” în partea de sus a ecranului, este realizat din aceleași materiale și schimbă doar câteva componente pe la interior. Dacă nu ar fi o selecție nouă de culori pentru gama iPhone 14, ai putea să îl confunzi extrem de ușor cu un iPhone 13 din 2021.
Gama iPhone 14 Pro primește însă toate upgrade-urile care țin atât de design, cât și de hardware. Cea mai mare noutate este noul decupaj dublu în partea de sus a ecranului, care, alături de iOS 16 formează așa-numita Dynamic Island, o zonă compusă din camera foto frontală, senzorii pentru Face ID și un soi de bară multifuncțională. Rama din jurul ecranului este puțin mai mică, rezultând într-un ecran puțin mai mare, dar acest lucru nu va fi ușor observat.
În rest, telefonul 14 Pro Max-ul testat arată identic față de iPhone 13 Pro Max, cu mențiunea că modulul de cameră este puțin mai mare ca suprafață și camerele puțin mai ieșite în relief, iar butoanele de volum și-au mutat puțin poziția. Aceste diferențe sunt de ajuns pentru a asigura că accesoriile modelelor anterioare nu sunt compatibile cu cele noi.
Așa cum era de așteptat, cutiile noilor telefoane nu includ decât un cablu Lightning în pachet, vechea mufă de încărcare și transfer de date fiind păstrată pentru încă o generație. Ce primim însă în Europa în plus față de modelele Americane este un slot pentru cartele nano-SIM fizice. Această componentă a fost complet înlocuită cu eSIM în SUA.
Pentru a trecere repede peste ecranul lui iPhone 14, voi spune că acesta pare, la o utilizare normală identic cu cel de anul trecut. Avem aceeași diagonală de 6,1”, aceeași luminozitate de aproximativ 1.000 nits în lumină puternică și tot 60 Hz refresh rate. Dacă ai folosit un iPhone 12 sau 13, iPhone 14 va oferi un ecran comparabil în performanță, cu același notch mai îngust de pe 13. Apple folosește unele dintre cele mai bune ecrane de pe piață, iar optimizările software fac chiar și experiența la 60 Hz să pară foarte fluidă, însă simți imediat diferența atunci când treci la un ecran la 90 sau 120 Hz. Faptul că Apple vinde un telefon de aproape 1.000 de euro cu un ecran la 60 Hz nu mai poate fi trecut cu vederea în 2022, când telefoane de sub 300 de euro oferă refresh rate înalt.
Desigur, pe iPhone 14 Pro Max, avem de a face cu unul dintre cele mai bune ecrane pe care le poți cumpăra la ora actuală, indiferent dacă vorbim despre telefoane, tablete, televizoare sau monitoare de PC. Acesta folosește unul dintre puținele ecrane OLED care pot atinge luminozitate de 2.000 nits, în timp ce televizoarele OLED cele mai performante abia depășesc 1.000. În lumină puternică acesta rămâne perfect lizibil, iar fluiditatea asigurată de ProMotion, care poate reduce frecvența până la 1 Hz și o poate crește până la 120 Hz este aproape unică în piață în acest moment.
Ecranul cu refresh rate variabil deschide însă calea către un consum redus de baterie atunci când nu se întâmplă mare lucru pe ecran, cât și integrarea tehnologiei Always-On Display, pentru prima dată pe un dispozitiv Apple. Nu pot spune însă că sunt impresionat de soluția companiei în comparație cu alte soluții de acest gen. În primul rând, eu, personal nu folosesc funcția nici pe dispozitivele Android, întrucât consumă baterie, iar în cazul iPhone 14 Pro Max, consumul de baterie este și mai mare. Asta pentru că Apple a decis că un display „always-on” rămâne într-adevăr întotdeauna pornit.
Atunci când blochezi ecranul, luminozitatea se reduce la minimum, iar anumite elemente de pe ecran, precum ceasul și wallpaper-ul, își schimbă tonul de culoare în ceva mai puțin saturat. Rezultatul este un telefon pe care îl poți confunda permanent cu unul cu ecranul pornit, care devine mai luminos din când în când, la intrarea notificărilor noi. Mi s-a părut că ecranul aprins permanent cam distrage atenția. O soluție mai discretă, cu ora exactă pe un fundal negru ar fi fost o opțiune mai bună pentru mulți utilizatori și sper ca Apple să includă o astfel de opțiune. Este o funcție care arată bine din punct de vedere vizual, dar nu mi se pare foarte practică, mai ales când consumă cam 10-15% pe zi.
Generația iPhone 13 era deja una dintre cele mai performante din piață, chiar și după apariția modelelor cu procesoare Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. Astfel, iPhone 14, care folosește versiunea de A15 Bionic de pe 13 Pro Max, care integrează un nucleu în plus pentru GPU față de A15 „standard” de pe iPhone 13, rămâne la fel de performant ca până acum. Chiar dacă nu are un procesor nou, performanța lui nu va fi o problemă în nicio situație, iar cei 6 GB RAM sunt folosiți eficient de iOS 16 pentru a nu reseta aplicații din fundal prea des atunci când te întorci la ele.
Nu înțeleg însă de ce modelele iPhone 13 și 13 Pro nu primesc acces însă la funcții precum cinematic mode la 4K sau modul de stabilizare Action Mode, întrucât funcția este disponibilă pe iPhone 14 cu acelși procesor și aceleași camere de pe modelul Pro de anul trecut. În teste sintetice rezultatele sunt în limitele așteptărilor: performanță single-core de top, multi-core la nivel de flagship, GPU de top, dar răcire care nu iese din tipare. În stress test-ul 3DMark, a păstrat la final doar 63% din performanță. Apple mai are de lucrat la răcirea acestor procesoare.
Când vine vorba despre procesorul nou, A16 Bionic, Apple pare că a integrat în noile telefoane un procesor de desktop într-un smartphone, cu performanță comparabilă cu cea a procesorului M1 din MacBook, iMac sau iPad Pro. Acesta oferă performanțe care par a fi cam cu doi ani înaintea concurenței din prezent, cu scoruri multi-core aprope de 6000 de puncte în GeekBench și de peste 3.000 de puncte în 3DMark în testul Extreme. Doar AnTuTu oferă un scor mai mic decât concurența de top de pe Android, din cauza memoriei de 6 GB, care este mult mai mică decât a flagship-urilor comparabile, cu 8, 12 sau chiar 16 GB.
Problema răcirii rămâne, însă. Telefonul intră în throttling după jumătate de oră, păstrând doar 65% din performanța procesorului în gaming, în testul 3DMark. Totuși, scorul cel mai mic după supraîncălzire este comparabil cu cel mai mare scor pe care îl poți obține pe un telefon cu Snapdragon 8 Gen 1, așa că performanța se va păstra la un nivel foarte bun. Iar telefonul nu se încălzește cât să frigă la atingere, căldura fiind eficient distribuită pe rama de oțel.
Telefoanele Apple erau ridiculizate prin reclame ale altor brand-uri pentru autonomia mică și dependența de încărcătoare sau baterii portabile, dar în ultimii trei ani Apple a devenit un adevărat lider în materie de autonomie. iPhone 14 are o baterie puțin mai mare decât iPhone 13 la interior, însă, în realitate va oferi autonomie similară. Între 1,5 și 2 zile de utilizare normală sau o zi completă cu utilizare intensă. În rândul telefoanelor cu dimensiuni de 6,1”, nu prea există modele comparabile în termeni de autonomie.
iPhone 14 Pro Max nu se descurcă la fel de bine însă, în comparație cu modelul anterior. Asta dacă ții ecranul Always-On activ. Dacă 13 Pro Max intra chiar și în a treia zi de utilizare „medie”, 14 Pro Max se apropie de zero spre sfârșitul celei de-a doua zi. Este încă o performanță onorabilă, însă pentru prelungirea autonomiei la performanțele modelului anterior, este necesară renunțarea la noua funcție. Poți „stoarce” aproape două zile de utilizare intensă din iPhone 14 Pro Max lejer, sau până la două și jumătate pentru cei care nu sunt dependenți toată ziua de telefon. La fel, în categoria sa, iPhone 14 Pro Max este campion între flagship-uri cu ecran mare la acest capitol.
Cele două telefoane cam „scârțâie” la capitolul încărcare rapidă. Fiecare necesită peste o oră, poate chiar mai mult în cazul modelului Max pentru încărcare cu adaptorul original de 20W de la Apple. Chiar și cu un încărcător de MacBook care permite încărcarea acestora la 25-27W, tot vorbim despre o încărcare lentă, iar încărcarea wireless la capacități atât de mari cu viteză de maximum 15W prin MagSafe nu este ceva ce poți spune că este practic în 2022. Acesta este un capitol la care Apple trebuie neapărat să lucreze în generațiile care vor urma. Să nu mai zic de faptul că niciun iPhone 14 nu poate încărca accesorii precum Apple Watch sau AirPods prin wireless, așa cum fac mai toți concurenții din piață.
Anul acesta, iOS 16 este un upgrade relativ minor, oferind doar câteva lucruri cu adevărat noi. În primul rând, avem ecranul de blocare, care se inspiră de la modul în care funcționează fețele de ceas de pe Apple Watch și permit acum personalizarea mai amănunțită a ecranului principal de pe iPhone. Astfel, poți acum modifica font-ul pentru afișarea ceasului și culoarea acestuia, cât și adăuga widget-uri pentru informații rapide din anumite aplicații. Poți însă salva mai multe stiluri de ecran de blocare, putând astfel să le schimbi rapid în funcție de nevoi și le poți atașa și modurilor de focus, precum cel de somn, cel de muncă sau cel de relaxare. AI-ul Apple poate chiar să detecteze elemente din fotografii și să ascundă ceasul parțial în spatele lor, pentru un efect foarte plăcut. Acest efect dispare însă imediat ce adaugi widget-uri.
Pot spune că îmi place modul în care notificările vin acum de jos în sus, fiind mult mai ușor de accesat, mai ales pe ecrane mari precum pe 14 Pro Max, iar în curând vor apărea și noi tipuri de notificări interactive, care îți vor putea arăta progresul unei comenzi de Uber, sau scorul unui meci fără să mai intri în aplicație. Aceste noutăți sunt prezente pe toate modelele de telefoane compatibile cu iOS 16.
Modelele de la iPhone 11 în sus primesc însă și posibilitatea de a decupa obiecte direct din fotografii, fără a fi necesară introducerea lor într-un software de editare foto dedicat. Imaginile sunt decupate fără fundal, putând fi lipite în aplicații pentru realizarea de sticker-e pentru chat sau pentru a fi folosite în colaje sau în diverse aplicații de editare foto. Mai interesant este că poți face asta de pe un dispozitiv pe altul prin iCloud Clipboard. Decupezi o fotografie de pe iPhone și o poți lipi rapid pe Mac sau pe iPad.
În cele din urmă, avem Dynamic Island, probabil cel mai discutat subiect din jurul iPhone 14 și cel mai ușor de copiat de către concurență. Deși cei care au început să copieze au presupus că aceasta este o zonă de notificări interactivă, adevărul este că aceasta adaugă un plus de funcționalitate rapidă, care completează experiența de până acum. Notificările se duc în continuare în sertarul lor dedicat, iar widget-urile rămân tot pe ecranul principal sau pe cel de blocare.
Dynamic Island însă îți permite să interacționezi cu anumite aplicații din fundal, fără să le deschizi obligatoriu pe tot ecranul. Cel mai simplu este în cea de muzică putând ține apăsat lung pe zona din jurul camerelor pentru a avea acces la butoanele de control pentru redare. Dar poți folosi funcția și pentru a vedea rapid cât timp mai ai dintr-un timer setat, sau cât timp ai înregistrat ecranul și poți opri sau porni aceste funcții rapid în acest mod. Sau poți trece rapid dintr-o altă aplicație în cea care este pusă în „insulă” fără să mai accesezi zona de multitasking standard.
Trebuie să recunosc că îmi place foarte mult Dynamic Island și că aștept să văd ce alte funcții vor mai apărea aici, însă nu pot spune că aceasta este de ajuns pentru a mă convinge să fac upgrade de la iPhone 11 Pro Max-ul pe care îl folosesc zilnic de aproape trei ani, deja.
iOS 16 s-a lansat însă cu anumite bug-uri pe care le-am întâlnit atât pe telefonul personal, cât și pe unitățile de test, iar Apple pare că a rezolvat o parte din ele în ultimele câteva zile, dar tot rămân mici probleme precum interfața de personalizare a ecranului de blocare, care uneori este afișată eronat. În termeni de stabilitate, nu am întâlnit situații în care aplicațiile să se închidă mai des decât în trecut sau să fac telefonul să se blocheze. iOS rămâne chiar și într-un stadiu cu bug-uri un sistem de operare foarte stabil, fluid și ușor de folosit.
Un alt capitol la care Apple este lider de piață este cel al difuzoarelor stereo de pe flagship-urile sale. Puține telefoane oferă un sunet la fel de puternic și de bine definit precum cele din gama iPhone 14, iar modelul 14 „standard” se ține foarte aproape de modelul Pro Max, în ciuda corpului mai mic, deci cu mai puțin loc pentru incintele audio. Se poate auzi și puțin bas din difuzoarele modelelor iPhone, ceva ce rar întâlnim pe telefoane mobile în general.
La capitolul securitate avem de a face tot cu Face ID, care nu pare să fie mai lent sau mai rapid decât înainte. Noutatea ar fi că aceste modele se pot debloca și în mod landscape, pe când modelele anterioare funcționau doar în mod portret. Această funcție este disponibilă însă și pe modelele iPhone 13 după update-ul iOS 16. Apple nu pare să își dorească întoarcerea senzorului de amprentă, oferind însă opțiuni pentru deblocare facială cu o masca chirurgicală pe față sau o înfățișare alternativă, în caz că te bărbierești și telefonul are probleme cu înfățișarea originală. Aceste funcții sunt disponibile pe toate modelele cu Face ID.
Toată discuția despre procesoare, autonomie, sau ecrane în jurul unor flagship-uri ar fi inutilă dacă în 2022 acestea nu ar fi lansate cu cele mai bune camere de până acum. Este greu de dat un verdict dacă iPhone 14 Pro Max are într-adevăr cea mai bună cameră din piață, însă, din anumite puncte de vedere, iese cu siguranță în fața concurenței. iPhone 14 „standard”, însă, moștenește două dintre cele trei camere de pe iPhone 13 Pro-ul de anul trecut.
Avem astfel un sistem cu două camere de 12 megapixeli, wide și ultrawide pe 14 standard și Plus, cu stabilizare pe senzorul principal, și un sistem de trei camere complet noi pe iPhone 14 Pro și Pro Max. Cea mai mare noutate este însă faptul că pe iPhone 14 Pro avem o cameră principală de 48 megapixeli pentru prima dată trecând peste pragul de 12 megapixeli, în timp ce camerele ultrawide și zoom optic 3x rămân la 12 megapixeli, dar cu performanță mai bună în special în lumină slabă. Toate modelele primesc și o nouă cameră frontală, cu focalizare automată, pentru prima dată pe iPhone.
Foto zi
Apple a vorbit și despre ceva numit „Photonic Engine”, un nou algoritm de procesare AI pentru fotografii, care permite îmbunătățirea detaliilor, ajustarea mai rapidă a culorilor și, în general îmbunătățirea cadrelor finale. Practic, Photonic Engine înlocuiește vechiul Smart HDR și Deep Fusion, combinând mai multe cadre cu diverse niveluri de expunere în orice situație, fie că vorbim despre lumină naturală puternică sau cadre nocturne, sau în lumină slabă.
Foto noapte
Photonic Engine ar trebui să ofere performanță mai bună pe iPhone 14 decât pe 13, în ciuda lipsei de upgrade-uri reale, însă eu unul nu le-am văzut. Camera ultrawide este aceeași pe care am întâlnit-o prima dată pe iPhone 11, care era oricum depășită și la momentul respectiv de alte soluții din piață. Astfel, pe timp de zi, aceasta nu are dynamic range destul pentru a nu arde zonele foarte luminate, iar pe timp de noapte fotografiile sunt zgomotoase și nefocalizate. Camera e decentă în anumite condiții, însă nu este la nivel de flagship. Cea principală însă este excelentă pe timp de zi și foarte bună pe timp de noapte, cu rezultate comparabile cu cele ale seriei 13 Pro. Practic, cu iPhone 14 ai o cameră cu adevărat de flagship.
Pe iPhone 14 Pro Max, discuția e puțin mai largă. În primul rând, avem o cameră ultrawide mai performantă, care poate focaliza la apropiere pentru funcția macro, cu rezultate foarte bune. Pe zi este mai bună, dar pe timp de noapte aceasta scoate rezultate doar puțin mai bune decât cea de pe 14 standard. Aș recomanda evitarea camerei ultrawide pe night mode.
Camera principală este de fapt marea noutate, cu primul senzor de 48 megapixeli pe iPhone. În ciuda rezoluției mai mari, Apple alege să facă tot fotografii la 12 megapixeli, dar cu pixel binning pentru detalii mai bune și zgomot de imagine redus, în special pe timp de noapte. Camera de pe iPhone 14 Pro Max este probabil camera pe care te poți baza de fiecare dată că va realiza în mod automat cele mai bune fotografii de pe telefon, însă nu obligatoriu cele mai arătoase. Apple încearcă să păstreze cât mai mult din „realitate”, fără să îmbogățească saturația sau alte elemente.
Foto zi
Tot camera principală permite realizarea de fotografii RAW la 48 megapixeli, pentru cei care vor să își editeze imaginile în software specializat. Aceste rezultate sunt cu adevărat impresionante, comparabile cu ceea ce am văzut și pe anumite camere mirrorless. Aș fi preferat ca Apple să ofere și opțiunea de 48 megapixeli fără RAW, procesate de algoritmii săi. Poți da zoom fără să pierzi detalii în fotografiile RAW, iar această capabilitate este folosită și pentru un nou zoom, intermediar.
La fel ca iPhone 13 Pro Max, și noul 14 are o cameră cu zoom 3X, dar permite și un zoom 2x fără a pierde calitate prin crop pe senzorul principal. Rezultatele sunt foarte bune pe timp de zi, aproape fără a simți vreo diferență între 1x și 2x. Totuși, pe timp de noapte poate fi observat imediat zgomotul de imagine în plus pe modul 2X. Este o funcție binevenită, dar departe de a fi impresionantă. Alte branduri făceau astfel de zoom de mulți ani deja.
Foto noapte
Camera cu zoom 3X este foarte bună, dar numai ziua. Pe modul nocturn nu este folosită aproape niciodată, din lipsa luminii. Apple, la fel ca alte brand-uri, pornesc camera cu zoom pe timp de noapte doar atunci când este multă lumină în cadru, uneori ai fotografii nocturne cu zoom cu zgomot de imagine redus și detalii bune, alteori ai parte de o poză zgomotoasă și fără detalii, realizată prin zoom digital pe camera principală.
Chiar dacă rezoluție de filmare rămâne 4K la maximum 60 de cadre pe secundă pe toate camerele, există însă câteva o noutăți și la acest capitol. Personal nu am văzut mari îmbunătățiri la nivel de calitate între iPhone 13 și iPhone 14 și nici între variantele Pro ale celor două generații. Ce primesc însă toate telefoanele noi sunt cinematic mode în rezoluție 4K pe toate camerele și Action Mode, stabilizarea electronică avansată.
Modul cinematic pare că decupează puțin mai bine subiecții și funcționează decent chiar și cu obiecte, adăugând un blur natural în jurul acestora și oferind senzația că filmezi cu o cameră mult mai avansată decât cu un telefon mobil. Desigur, efectul nu este perfect, însă la o privire rapidă nu îți dai seama că blur-ul a fost adăugat prin software. Această capabilitate este atractivă în special pentru cei care vor folosi telefonul pentru vlogging, putând filma chiar și cu camera principală, în mișcare, cu rezultate foarte bune. Cinematic mode este bun pentru câteva cadre din când în când, dar nu este încă potrivit să înlocuiască complet o cameră profesională. Ar mai fi un avantaj că poți schimba focalizarea după ce filmezi, dar probabil că nu mulți vor apela la ea.
Pentru a testa Cinematic Mode, am filmat review-ul video parțial cu telefonul, iar rezultatul este decent, însă anumite elemente sunt decupate cam agresiv, precum firele de păr și barba. De asemenea, după filmare, telefonul a procesat clipul în mod „cinematic” încă o oră înainte să îl pot scoate pe PC. De altfel, și copierea pe PC a fost problematică nu doar din cauza port-ului Lightning, ci și din cauza modului în care transferul se face pe Windows cu import. Iar Apple organizează ciudat fotografiile în foldere, fiind greu de găsit clipul cu Cinematic Mode. Este interesant însă că Apple păstrează și o copie a „originalului”, fără blur, deci poți avea acces și la o versiune „neprocesată”, dacă nu îți place cum a ieșit cu modul Cinematic.
Action Mode se activează din meniul de filmare și face un crop de la 4K la 2,8K, dar cu o stabilizare mult mai bună. Deja stabilizarea pe video pe iPhone era foarte bună, iar acum aproape că poate înlocui un gimbal, putând merge cu camera pornită sau chiar alerga fără efecte nedorite sau vibrații în clip. Va înlocui această funcție un GoPro sau un gimbal? Probabil că nu, dar va fi utilă atunci când nu ai la îndemână alte soluții și te poate scuti de timpul de așteptare pentru stabilizare software în programele profesionale de editare.
Per total, iPhone 14 Pro primește cele mai mari upgrade-uri, în timp ce 14 cam bate pasul pe loc generația aceasta la capitolul camere.
Și cam așa sunt și concluziile. iPhone 14 este un iPhone 13 puțin îmbunătățit, care nici măcar nu s-ar califica pentru a fi numit iPhone 13S în anii precedenți. Asta pentru că nu este mai rapid și împrumută elemente de la modelul vechi și de la variantele Pro pentru a crea un nou hibrid. Problema acestui model este că este prea scump, Apple crescând prețurile cam cu 20% față de anul trecut. Astfel, iPhone 13 chiar și la preț întreg, dar în special la reducere ar fi o alegere mai bună decât 14 „standard”.
Când vorbim despre iPhone 14 Pro și Pro Max, avem într-adevăr upgrade-uri hardware pe toate planurile. Ecran, procesor, camere și noua Dynamic Island, toate sunt noi. Dar și cele de pe iPhone 13 Pro Max de anul trecut erau cam la fel de bune. Și la fel și cele de pe iPhone 12 Pro Max. Devine din ce în ce mai greu pentru cei care au cumpărat modelele flagship de până acum să justifice achiziția unui nou model, mai ales la prețurile din prezent. Totodată, acesta este categoric cel mai bun iPhone de până acum și cu siguranță va avea succes în piață printre cei care au rămas cu mult în urmă, pe la iPhone 8/X sau generația XS/XR. Personal, aș spune că dacă încă te ține bateria la iPhone 11, încă nu există multe serioase motive de upgrade.
Și mai este un aspect. iPhone 14 ar putea fi ultima serie care folosește mufe Lightning pentru transferul de date. Din cauza acestui port învechit, Apple nu poate crește semnificativ viteza de încărcare și nici vitezele de transfer prin USB, care încă sunt limitate la viteze USB 2.0. Astfel, scoaterea fotografiilor RAW sau materialelor video ProRes de pe iPhone-urile cu 256, 512 sau 1 TB devine un adevărat exercițiu de răbdare. Și nici soluțiile alternative precum AirDrop sau iCloud nu sunt mult mai rapide. Upgrade-ul la USB-C ar putea rezolva toate aceste probleme și poate că așteptarea pentru iPhone 15 ar putea fi astfel mult mai justificată. Desigur, asta dacă nu ai nevoie acum de un telefon nou și îl vrei pe cel cu cel mai rapid procesor și probabil cea mai bună cameră. În acest caz, iPhone 14 Pro sau Pro Max sunt alegeri excelente, dar nu te aștepta la miracole dacă vii de la una dintre generațiile recente.
Telefoanele au fost oferite spre testare de iStyle.