iPhone 15 ar putea renunța la liniile complet drepte pentru sticlă curbată la margini

23.01.2023
iPhone 15 ar putea renunța la liniile complet drepte pentru sticlă curbată la margini

După trei generații cu un design în mare parte neschimbat, Apple ar putea schimba în 2023 design-ul seriei iPhone 15. Se pare că aspectul cu linii foarte drepte și paneluri de sticlă complet plate vor fi abandonate în favoarea unor „curbe”. Cu toate acestea, ecranul va rămâne în continuare complet plat. Aceste informații vin de la un leaker cu renume de pe Twitter, ShrimpApplePro, care a mai oferit informații care au fost apoi confirmate la momentul anunțului oficial.

Modelele din seria iPhone 15 ar putea fi mai curbate la margini

Conform unei serii de Tweet-uri de la ShrimpApplePro, iPhone 15 Pro și noul model iPhone 15 Ultra, care va înlocui în ofertă varianta Pro Max, vor beneficia de paneluri de sticlă curbate deasupra ecranului, dar cu margini semnificativ mai subțiri. Acest lucru înseamnă că Apple va folosi, cel mai probabil, o nouă generație de ecrane OLED, care permite acest lucru. Sursa lui ShrimpApple Pro sugerează că telefoanele cu margini curbate vor oferi un design similar cu cel de pe Apple Watch.

Seria iPhone 15 nu va modifica însă oferta de modele pe care o vedem în prezent, în afara schimbării de nume pentru Pro Max. Sunt așteptate aceleași două dimensiuni de ecran pentru variantele standard și Pro: 6,1” și 6,7”. De altfel, modelele de bază, standard și Plus, vor primi aceleași margini curbate, dar puțin mai groase, alături de Dynamic Island. Se renunță astfel la „notch”, element de design care a debutat în 2017 cu iPhone X.

Apple va folosi din nou Ceramic Shield, versiunea proprietară de sticlă temperată de la Corning, care este similară în performanță și compoziție cu Gorilla Glass Victus, folosită pe smartphone-uri cu Android.

Leaker-ul spune că se așteaptă ca modele în format CAD cu telefoanele să înceapă să apară din martie sau aprilie, când design-ul variantelor iPhone 15 ar trebui să fie stabilit, pentru a avea destul timp pentru a putea da comandă de componente către furnizori. De obicei Apple începe producția de telefoane în timpul verii, urmând ca spre finalul lunii septembrie acestea să ajungă în magazine.

Printre upgrade-urile hardware despre care se vorbește în prezent în raport cu iPhone 15, sunt menționate procesoarele Apple A17 Bionic, o cameră cu zoom optic care ar putea rivaliza Galaxy S23 Ultra și, probabil, o mufă USB-C pentru încărcare și transfer de date. Totuși, nu toate modelele vor primi toate aceste upgrade-uri. Doar variantele Pro ar putea beneficia de noul procesor, iar doar varianta Ultra ar putea adopta noua cameră cu zoom. Nici port-ul USB nu ar fi la fel de rapid pe toate. Variantele Pro ar putea primi viteze de transfer USB 3, în timp ce variantele „standard” și Plus ar putea primi doar viteză USB 2.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult