iPhone 16 va avea un nou buton. La ce va servi acesta?

14.08.2024
iPhone 16 va avea un nou buton. La ce va servi acesta?

Noi zvonuri sugerează că viitorul iPhone 16 va primi un nou buton. Care va fi scopul acestuia și cum ar putea ajuta utilizatorii?

Într-o turnură de situație, noua generație de telefoane Apple va primi un nou buton. Mai multe zvonuri sugerează că smartphone-urile din seria iPhone 16 vor avea un buton complet nou, care este conceput pentru a facilita capturarea fotografiilor atunci când dispozitivele sunt ținute în modul landscape, relatează MacRumors.

Apple numește acest nou buton „Capture Button” și va fi unul dintre cele mai avansate butoane care au fost introduse până în prezent, cu suport pentru mai multe gesturi și capacitatea de a răspunde la presiune. Astfel, ceea ce pare a fi un simplu buton, va putea executa mai multe lucruri, în funcție de modul în care este apăsat.

Cum funcționează noul buton ce va fi regăsit pe iPhone 16?

În funcție de modul în care butonul este apăsat, acesta va putea îndeplini următoarele funcții:

Dacă apăsați ușor pe buton, atunci acesta va focaliza automat în timp ce capturați o imagine sau un videoclip. O apăsare mai puternică pe buton va face o fotografie sau va porni/opri un videoclip. Atunci când glisați la stânga și la dreapta pe buton, atunci veți putea face zoom in și zoom out pe cadru.

De asemenea, se pare că va exista și un gest pentru comutarea între modul foto și modul video, similar modului în care puteți captura un videoclip prin apăsare și glisare în aplicația pentru cameră pentru iPhone.

Apple intenționează să pună acest buton pe partea dreaptă e telefonului în spațiul în care se află antena millimiter wave pe iPhone-urile vândute în Statele Unite. Antena mmWave se va deplasa în partea stângă a dispozitivului pentru a crea spațiu pentru acest nou buton.

Prin introducerea butonului Capture, Apple vrea să încurajeze utilizatorii să realizeze imagini și videoclipuri în format landscape, care sunt mai ușor de vizionat cu headset-ul Apple Vision Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult