iPhone 17 Pro Max: Primul iPhone cu sistem de camere de 48MP

11.07.2024
iPhone 17 Pro Max: Primul iPhone cu sistem de camere de 48MP
Sursa foto: MacRumors

Se pare că Apple se pregătește să lanseze iPhone 17 Pro Max în 2025. Se zvonește că modelul va fi echipat cu o lentilă tetraprism îmbunătățită, care va crește rezoluția de la 12MP la 48MP. Acest upgrade important ar urma să aducă o calitate superioară a imaginilor, chiar și în condiții de zoom digital extins.

În ultimii ani, Apple s-a concentrat pe îmbunătățirea zoom-ului optic și digital al telefoanelor lor. În prezent, lentila tetraprism este disponibilă exclusiv pe iPhone 15 Pro Max. Dacă e să ne luăm după Ming-Chi Kuo, cunoscut analist al Apple, ea va deveni standard pe modelele iPhone 16 Pro și 16 Pro Max. Aceasta le permite utilizatorilor să surprindă detalii dintre cele mai fine și să se bucure de două tipuri de zoom: unul digital de până la 25x și altul optic de până la 5x.

iPhone 17 Pro Max și 18 Pro: Lentile tetraprism de 48MP

Ming-Chi Kuo a mai declarat recent că lentila tetraprism de 48MP va fi integrată inițial în iPhone 17 Pro Max. Astfel, iPhone 17 Pro Max ar urma să fie primul model de iPhone cu un sistem de camere pe spate format în întregime din lentile de 48 de megapixeli. Potrivit lui, există șanse mari ca tehnologia să fie extinsă și la viitoarele modele iPhone 18 Pro în 2026.

Principala schimbare de specificații adusă de acest obiectiv ar fi senzorul CIS de 48MP de 1/2.6″. Dac-ar fi să comparăm: cel utilizat pentru iPhone 16 Pro ar urma să fie de 12MP de 1/3.1″. Cu alte cuvinte, utilizatorii se vor putea bucura de acces egal la capacitățile avansate de zoom oferite de Apple.

Camere îmbunătățite pentru iPhone 19

Pe măsură ce tehnologia avansează, Kuo anticipează că seria iPhone 19 din 2027 va introduce îmbunătățiri semnificative în capabilitățile camerei. El a menționat inclusiv o extindere a domeniului de zoom optic prin integrarea mai multor prisme în obiectiv. Acest progres ar duce la o calitate îmbunătățită a imaginilor și la posibilitatea de a captura detalii mai precise chiar și de la distanțe mari.

Ca de obicei, vom avea mai multe informații după evenimentul de lansare a noii familii de smartphone-uri iPhone 16 din această toamnă.

Sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult