Deşi toate modificările aduse de Apple pentru iPhone 6 sunt semnificative, probabil calitatea fotografiilor şi a filmărilor este cea mai evidentă dintre acestea. Pentru iPhone 6, compania a continuat tradiţia integrării unui senzor Sony. Acesta măsoară 1/3” şi dispune de autofocus cu detecţie de fază, ceea ce îi oferă capabilitatea de a focaliza rapid şi corect în orice situaţie. Această capabilitate este utilă în special atunci când foloseşti telefonul pentru a filma copii sau animale în mişcare, întrucât păstrează subiectul focalizat în mod continuu.
Anul trecut, iPhone 5S a venit cu capabilitatea de a filma în slow-motion la 120 de cadre pe secundă în 720p (1280 x 720 pixeli). Anul acesta, Apple a reuşit să dubleze această performanţă, fără a mări rezoluţia senzorului. Deşi poate capta imagini statice tot la 8 megapixeli, iPhone 6 poate filma cu 240 sau 120 de cadre pe secundă în rezoluţie 720p (1280x 720 pixeli).
Calitatea imaginilor este foarte bună, atât în condiţii de iluminare naturală, cât şi în iluminare slabă sau artificială. Singurul dezavantaj al lui iPhone 6 este lipsa stabilizării optice, prezentă pe iPhone 6 Plus, fapt care aduce de la sine câteva imagini mişcate atunci când iluminarea nu este ideală. Din fericire, această problemă apare doar atunci când nu poţi ţine telefonul nemişcat şi poate fi evitată uneori folosind modul de captură în rafală, ţinând butonul de înregistrare apăsat.
Deşi nu este nici pe departe cel mai performant smartphone la capitolul capturi foto şi video din punct de vedere tehnic, iPhone 6 reuşeşte să ofere capturi de calitate mai des decât alte smartphone-uri. Acest lucru se datorează în parte şi interfeţei foarte simple din punct de vedere vizual, care este implicit uşor de utilizat. Apple nu intră în detalii tehnice precum „ISO”, „shutter speed”, ”f stop” sau rezoluţii, ci dispune de un mod automat inteligent, care găseşte aproape întotdeauna setări corespunzătoare situaţiei.
Camera frontală însă nu este cu nimic specială, fiind dedicată apelurilor video prin intermediul serviciului FaceTime. Aceasta oferă imagini la rezoluţie 1,2 megapixeli şi filmări 720p la 30 de cadre pe secundă. Deşi nu e nimic cu adevărat notabil la imaginile capturate cu senzorul de pe partea din faţă, funcţia Burst ar putea fi utilă pentru amatorii de selfie-uri.
Design plăcut privirii şi atingerii
Performanţă de invidiat
Construcţie solidă din materiale de calitate
Fotografii şi filmări foarte bune
Preţul ridicat pentru România
Bateria încă nu ţine mai mult de o zi întreagă
Rezoluţia display-ului putea fi mai înaltă
Memorie RAM insuficientă