Întrucât noul iPhone SE a păstrat designul exterior al predecesorului său, acesta a moştenit şi alte câteva componente interne. Unul dintre acestea este display-ul de 4” cu rezoluţie 1136 x 640 pixeli. Ecranul a fost întotdeauna o componentă de calitate înaltă de pe iPhone, iar cel de pe iPhone SE nu dezamăgeşte. În afară de faptul că oferă o tentă de culoare gălbuie, prezentă şi pe iPhone-urile mai vechi, singurul său dezavantaj real este dimensiunea redusă. Oricine a folosit timp îndelungat un telefon mai mare nu va putea citi la fel de confortabil text pe ecranul telefonului, iar rezoluţia mică nu poate reda toate detaliile fotografiilor sau clipurilor video prezente peste tot în spaţiul online. Acesta se comportă însă foarte bine în lumină puternică, iar senzorul de lumină ambientală este foarte bine calibrat în comparaţie cu alte telefoane de pe piaţă.
La capitolul performanţă, iPhone-urile nu pot fi testate la fel ca alte smartphone-uri bazate pe Android. Da, există câteva benchmark-uri care pot oferi câteva cifre pentru comparaţii, însă experienţa de utilizare nu este obligatoriu afectată de valorile scăzute ale testelor. Într-un scenariu real, telefonul se comportă exemplar în orice fel de situaţie.
Fie că vorbim despre navigarea pe internet, rularea mai multor aplicaţii simultan sau chiar rularea de jocuri 3D pretenţioase, iPhone SE nu dă semne de oboseală. Motivul este utilizarea aceluiaşi chipset Apple A9, regăsit şi în iPhone 6S şi 6S Plus. Practic, iPhone SE este doar un iPhone 6S mai mic, înghesuit în carcasa unui iPhone 5S. Acesta ar putea fi cel mai performant telefon mic de pe piaţă, chiar dacă utilizatorii interesaţi de acest model probabil că nu sunt tocmai cei mai exigenţi.
Autonomia nu s-a schimbat foarte mult între cel mai recent model mic de la Apple şi iPhone SE. În general, cu internet 4G pornit şi utilizare normală, terminalul de faţă rezistă o zi întreagă la utilizare normală. Desigur, cei care se bazează exclusiv pe smartphone pentru a se conecta la internet tot timpul şi îl utilizează mai intens, îl pot descărca şi în jumătate de zi. Majoritatea însă vor scoate măcar 20-22 de ore de utilizare din acumulatorul „minuscul” al lui iPhone SE.
Camera foto beneficiază de acelaşi senzor precum iPhone 6S, oferind rezultate comprabile în majoritatea situaţiilor. Aceasta oferă rezultate foarte bune în lumină naturală şi focalizează foarte repede datorită tehnologiei phase detection. În lumină slabă, rezultatele nu sunt tocmai excelente. Lipsa stabilizării optice se simte imediat în fotografiile nocturne, iar diafragma f/2.2 nu ajută în aceste situaţii. Camera foto frontală este exact aceeaşi de pe iPhone 5 şi 5S, oferind performanţă identică.
Foarte performant
Realizat din materiale de calitate înaltă
Autonomie decentă
Acelaşi design din 2012
Camera foto nu are stabilizare optică
Prea mic pentru conţinutul web disponibil în zilele noastre