Leagoo S8 dispune de un ecran de 5.72” cu rată de aspect 18:9, protejat sub un scut din sticlă de tip arc-edge având curbură 2.5D. Rezistent la zgârieturi superficiale ecranul se prezintă cu un tratament oleofobic care uşurează îndepărtarea urmelor de amprente. Lizibilitatea sub soare direct este destul de bună, la asta contribuind şi modul de îmbinare prin lipire a panoului IPS cu scutul Gorilla Glass 4, reducând reflexiile.
Difuzorul poziţionat la partea de jos şi orientat în lateral este puternic şi oferă sunet fără distorsiuni. Apelurile se aud clar şi puternic, doar microfonul fără funcţie noise-canceling putând pune probleme la folosirea în spaţii aglomerate.
Livrat cu versiunea Android 7.0 şi un Launcher fără efecte vizuale în exces, Leagoo S8 oferă o experienţă cursivă la derularea listelor de meniuri şi nu pune probleme la folosirea funcţiilor de bază. Aplicaţiile de Android pornesc destul de repede şi în general, oferă o experienţă satisfăcătoare în utilizare. Cei obişnuiţi să schimbe rapid de la o aplicaţie la alta nu ar trebui să fie incomodaţi de cantitatea de 3 GB memorie RAM, suficientă pentru a păstra câteva aplicaţii folosite recent.
Prevăzut cu senzor biometric, Leagoo S8 permite deblocarea ecranului cu o singură atingere la partea din spate, împiedicând totodată accesul neautorizat la funcţiile telefonului. Contrar aşteptărilor pentru un smartphone entry-level, senzorul de amprente este rapid şi precis, validarea amprentei durând mai puţin de o secundă.
Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. În ce priveşte accesul la internet mobil, Leagoo S8 poate atinge şi depăşi uşor viteza de 100 Mbps, atât folosind conexiunea 4G, cât şi cea Wi-Fi (banda de 5GHz).
Leagoo S8 – teste de performanţă:
Leagoo S8 dispune de o cameră foto principală de 13MP şi cameră frontală de 8MP, ambele ajutate cu câte un senzor auxiliar de 2MP şi blitz LED. Venind ca o surpriză plăcută la acest domeniu de preţuri, atât camera frontală dar şi cea principală oferă poze de bună calitate, afişând un nivel ridicat al detaliilor şi colorit plăcut. Singurul aspect de criticat este tendinţa de a supraexpune porţiunile iluminate puternic, un compromis care însă permite o mai bună evidenţiere a zonelor umbrite din imagine.
Cât despre funcţionalitatea dual-camera, aceasta se limitează la aplicarea de efecte bokeh şi blur selectiv, indicând pe suprafaţa touch porţiunea din imagine pe care dorim să o evidenţiem.
Clipurile filmate la rezoluţie 1080p au un nivel de calitate acceptabil, iar cu activarea funcţiei de stabilizare electronică a imaginii putem obţine rezultate destul de bune.
Ajutat cu un acumulator de 2940 mAh, Leagoo S8 reuşeşte să ofere aproximativ o zi de utilizare, fără a fi necesară ajustarea luminozităţii ecranului sau limitarea accesului la internet.
Odată epuizat, acumulatorul poate fi încărcat în aproximativ o oră şi jumătate.
Cu design full-screen atrăgător şi ecran spaţios, Leagoo S8 poate fi o bună consolare pentru cei care nu au buget pentru originalul după care este inspirat. Experienţa în utilizare este una confortabilă, fără sacadări sau timpi de aşteptare prea mari la pornirea aplicaţiilor.
Configuraţia cu patru camere foto este mai degrabă un truc de marketing, însă pozele obţinute în modul standard sunt de bună calitate.
Dominând partea din faţă a telefonului, ecranul de 5.72” este bine iluminat şi cu o calitate a imaginii peste aşteptări. De apreciat este şi difuzorul extern surprinzător de puternic, care nu distorsionează la volum maxim. Fără complicaţiile unei carcase metalice, stabilitatea conexiunii la reţeaua 4G şi Wi-Fi este foarte bună, la fel şi fixarea locaţiei GPS, Leagoo S8 putând lua rolul de navigator GPS.
Telefonul Leagoo S8 poate fi comandat din oferta magazinelor asiatice la preţul de 125,99 dolari.
Raport bun calitate/preţ
Design full-screen, cu suprafaţă mare de afişare
Cameră foto cu rezultate mulţumitoare
Spatele din plastic lucios se zgârie uşor