Având în vedere dimensiunile sale apreciabile, putem spune că Leagoo Shark 1 nu este un smartphone pentru oricine, ecranul de 6” fiind mai greu de cuprins pentru cei cu degete scurte. Însă la capătul perioadei iniţiale de acomodare, pot spune că ecranul 1080p foarte spaţios creează dependenţă, navigarea paginilor web redate în versiune pentru desktop şi vizionarea clipurilor YouTube oferind un adevărat deliciu pentru privire. Fără compromisuri la acest capitol, Leagoo a ales un ecran cu tehnologie LTPS produs de LG, oferind luminozitate impresionantă, contrast bun şi reproducere fidelă a nuanţelor de culoare. Integrat cu scutul Gorilla Glass într-un singur modul, ecranul de tip LCD oferă unghiuri de vizibilitate generoase, cu doar o uşoară reducere a contrastului sesizabilă când privim imaginea din lateral.
Telefon dual-SIM, Shark 1 poate funcţiona cu două cardele SIM şi card microSD simultan, extinzând memoria internă în cantitate de 16 GB.
Difuzorul încorporat redă sunet clar şi suficient de puternic, funcţia de vibraţii suplimentând alertele primite. Apelurile se aud clar şi puternic prin casca audio, iar microfonul nu pune probleme de claritate în ciuda absenţei funcţiei noise-canceling.
Stabilitatea semnalului este bună, atât la reţeaua de telefonie mobilă, cât şi cea WiFi. Conectat în modul wireless N folsind banda de 2.4GHz, Leagoo Shark 1 atinge viteze de până la 50 Mbps (download şi upload), suficient pentru încărcarea rapidă a paginilor web şi vizionarea de clipuri YouTube în condiţii optime. Nici conexiunea de date nu a dezamăgit, vitezele în modul LTE 4G ajungând până la 100 Mbps.
Plasat în spatele ecranului, senzorul de amprente impresionează prin acurateţe şi viteza foarte bună, pornirea ecranului folosind autentificare biometrică durând mai puţin de o secundă.
Leagoo Shark 1 – teste de performanţă:
Echipat cu un chipset MediaTek octa-core funcţionând la 1.3GHz, Shark 1 oferă un bun compromis între performanţă şi durata bateriei. Chiar dacă scorul de 33500 puncte obţinut în benchmark-ul AnTuTu nu este foarte mare, utilizarea normală a telefonului nu evidenţiază un deficit de performanţă semnificativ. Din contră, aplicaţiile pornesc destul de repede, iar cele folosite recent sunt readuse pe ecran aproape instantaneu. Ecranul cu rezoluţie 1080p nu pune probleme nucleului grafic Mali-T760, majoritatea jocurilor pentru Android rulând cu un nivel de performanţă satisfăcător.