Lenovo Phab: un phablet entry-level cu aspiraţii mid-range [REVIEW]

29.04.2016
Lenovo Phab: un phablet entry-level cu aspiraţii mid-range [REVIEW]
Ecran, performanţă, autonomie

Ecran

În ciuda faptului că avem de a face cu un display mult mai mare decât pe un phablet obişnuit, Lenovo a încercat să păstreze costurile la un nivel scăzut prin integrarea unui panou HD. Pentru aceste dimensiuni şi gamă de preţ, Lenovo Phab beneficiază de un ecran bun, însă nu excelent. Rezoluţia 1280 x 720 pixeli face până şi pictogramele să pară înceţoşate atunci când foloseşti dispozitivul de la o distanţă normală, iar nivelul de luminozitate limitat nu îl recomandă pentru utilizarea în lumină puternică de la soare.

Performanţă

Dacă peste neajunsurile la capitolul design şi ecran poţi trece mai uşor în cazul unui smartphone, performanţa este foarte importantă. Din păcate, nici la acest capitol, Lenovo Phab nu străluceşte. În ciuda faptului că vorbim despre un dispozitiv anunţat în 2015, acesta vine echipat doar cu 1 GB memorie RAM. Acest lucru limitează numărul de aplicaţii care pot fi rulate simultan, iar faptul că rulează Android 5.1 nu oferă acces la funcţia Doze din Android Marshmallow, care poate să oprească procesele din fundal automat.

Lenovo Phab pare să fie destinat celor care folosesc puţine aplicaţii şi care nu îşi pierd răbdarea atunci când au de aşteptat câteva secunde bune la pornirea acestora, lucru confirmat şi de testele sintetice. Dacă vă plac jocurile pentru mobil, probabil că va trebui să vă rezumaţi la cele cu grafică 2D, cipul grafic integrat în Snapdragon 410 fiind destul de limitat pentru aplicaţiile care folosesc grafică 3D.

Autonomie

Utilizarea unui hardware mai slab are şi un avantaj major: autonomia. Display-ul cu rezoluţie mică, procesorul din gama medie şi limitarea la generaţia 802.11n de modul wireless oferă o durată de utilizare de aproximativ două zile în utilizare normală. Acumulatorul de 4250 mAh are de asemenea un cuvânt de spus în această privinţă, întrucât este mai mare decât în cazul majorităţii smartphone-urilor de pe piaţă. Durata de utilizare variază însă în funcţie de modul de utilizare, dacă sunt folosite ambele locaşuri pentru cartele SIM sau dacă este utilizată reţeaua 4G pentru conexiune de date.

Părţi pozitive

Autonomie ridicată
Funcţionalitatea Dual-SIM
Conexiune de date LTE

Părţi negative

Performanţă scăzută
Luminozitate scăzută a display-ului
Spaţiu de stocare limitat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult