Ecranele curbate despre care auzeam în urmă cu doar câţiva ani încep uşor-uşor să îşi facă prezenţa simţită şi pe piaţa dispozitivelor mobile. LG G Flex şi Samsung Galaxy Round au fost simple experimente la vremea lor, însă am ajuns însă în momentul în care un smartphone fără ecran plat poate fi un telefon obişnuit. După modelul Galaxy Note Edge de anul trecut, Samsung a demonstrat un telefon cu specificaţii de top, ecran curbat şi design atrăgător nu mai este ceva ieşit din comun, iar S6 Edge întăreşte şi mai mult această realitate. LG nu s-a lăsat mai prejos şi a lansat cel de-al doilea model proprietar de smartphone curbat: G Flex 2. Acesta nu numai că întoarce orice privire, dar reuşeşte să îşi depăşească predecesorii la multe capitole.
La prima vedere, privit direct din faţă, LG G Flex 2 nu este foarte diferit de flagship-ul companiei, G3. De fapt, noul G Flex împrumută foarte multe elemente de la fratele său lansat anul trecut, inclusiv câteva particularităţi legate de hardware-ul intern. Imediat ce îl întorci spre profil, realizezi însă că ai de a face cu un dispozitiv ceva mai special. Ecranul curbat atrage atenţia imediat şi conferă dispozitivului o formă uşor concavă. Deşi nu am avut la îndemână originalul G Flex pentru o comparaţie amănunţită, curbura ecranului de pe cel de-al doilea model pare să fie identică.
Chiar dacă sticla curbată este asemănătoare, carcasa sa este aproape complet diferită faţă de cea a modelului precedent. Împrejurul display-ului există o ramă cromată din plastic, al cărei singur scop este să îmbunătăţească aspectul exterior al dispozitivului. După cum ne-am obişnuit încă de la LG G 2, pe laterale nu există niciun buton. Filosofia de design minimalistă adoptată de LG este probabil dovada vie a zicalei englezeşti „less is more”. Deşi G Flex 2 nu afişează multe elemente la exterior, acest lucru îl face să pară un dispozitiv mai sofisticat.
Butoanele fizice sunt trei la număr şi se regăsesc pe partea din spate. Acestea sunt poziţionate sub camera principală şi la prima vedere ar putea fi confundate cu o grilă pentru difuzoare. Butonul Power este amplasat central, între cele două butoane pentru reglarea volumului. Deasupra, camera de 13 megapixeli este flancată de un blitz dual-tone şi un fasciul laser, toate împrumutate de la G3. Difuzorul monofonic este amplasat în partea de jos a capacului detaşabil şi dereglează simetria impusă de restul elementelor.
Alte elemente notabile la exteriorul telefonului ar fi portul infraroşu din partea de sus, mufele micro-USB şi jack-ul de căşti, alături de o cameră frontală, un LED colorat pentru notificări şi senzorii pentru lumină ambientală şi de proximitate, amplasaţi lângă difuzorul pentru apeluri. Spatele lucios al dispozitivului completează aspectul elegant al telefonului, acesta fiind plăcut atingerii. Unul dintre avantajele acestui capac este tratamentul anti-zgârieturi, care „vindecă” orice urme fine. Deşi nu am insistat prea mult, am testat şi flexibilitatea acestui smartphone, care i-a dat practic numele, iar acesta a rezistat fără probleme. Atunci când ţii G Flex 2 în oricare dintre buzunare, nu ai motive să te îngrijorezi. Poţi să te apleci sau să te aşezi pe el fără emoţii. În ciuda unor mici sunete produse probabil de punctele de prindere ale capacului, telefonul iese de fiecare dată nevătămat din astfel de situaţii.
LG pare să fi studiat pe îndelete avantajele unui ecran curbat şi le-a fructificat pe deplin în realizarea lui G Flex 2. Deşi avem de a face cu un phablet, acesta nu este greu de utilizat cu o singură mână. Curbura ecranului face elementele din partea de sus a ecranului mai uşor accesibile, iar glizarea degetului pe verticală pentru scroll în browser sau reţele de socializare este mult mai confortabilă decât pe alte dispozitive cu display clasic. Chiar dacă designul îndoit de la jumătate face dispozitivul ceva mai gros decât ne-am aştepta de la un dispozitiv de top din prezent, acesta se simte foarte confortabil, în special datorită marginilor rotunjite.
Design elegant şi confortabil în utilizare
Performanţă ridicată
Cameră foto excelentă
Capac rezistent la zgârieturi
Software problematic
Procesorul se încălzeşte excesiv
Performanţa foto cu blitz