Camera foto a fost unul dintre cele mai atractive elemente ale lui LG G3, iar LG G Flex 2 continuă această tradiţie. Întrucât foloseşte acelaşi senzor foto cu stabilizare optică, acelaşi sistem de autofocus asistat de un fascicul laser şi un blitz dual-tone, rezultatele sunt într-adevăr comparabile între cele două modele. Aplicaţia pentru cameră este la fel de simplă şi lipsită de opţiuni, precum cea de pe G3, deci modul Auto este singura opţiune pentru captură de imagini.
În lumină naturală, imaginile sunt bine definite, cu performanţă demnă de un dispozitiv flagship al momentului. Chiar şi cu lumină artificială, rezultatele sunt foarte bune, în ciuda faptului că procesarea pentru reducerea zgomotului de imagine poate fi uşor excesivă. Pentru utilizarea fotografiilor pe reţele de socializare, chiar şi cele mai slabe rezultate de pe G Flex 2 vor oferi o calitate acceptabilă pentru web. Avantajele acestui senzor foto sunt evidente în special pe timp de noapte. Majoritatea camerelor de pe dispozitive mobile aleg să crească timpul de expunere pentru a capta imagini în condiţii de iluminare scăzută, însă G Flex 2 nu se loveşte de astfel de probleme.
Performanţa în momentele în care trebuie folosit blitz-ul nu este tocmai ridicată, însă. Deşi detaliile sunt redate foarte bine, iar focalizarea este întotdeauna corectă, efectul de vignetare de pe margini şi tonul de culoare gălbui nu sunt efecte tocmai plăcute vederii. Desigur, o imagine cu nuanţe închise pe margine şi cu lumină caldă este mult mai bună decât una întunecată în care nu poţi deosebi elementele fotografiate. Camera frontală oferă rezultate decente, mai ales în lumină naturală, însă nu este tocmai potrivită pentru cei care îşi doresc selfie-uri perfecte.
Filmarea UHD oferă imagini clare, detaliate, însă ecranul Full HD nu este de ajuns pentru a viziona conţinutul la adevărata sa calitate. Culorile sunt naturale, iar rata de compresie nu adaugă artefacte deranjante.
La capitolul redare media, LG nu s-a obosit să integreze aplicaţii foarte avansate. Aplicaţia implicită Music poate fi de ajuns pentru cei fără pretenţii, iar fanii serviciilor Google au Play Music preinstalat. În afara unor setări pentru frecvenţe şi posibilitatea de a seta viteza de redare a melodiilor, aplicaţia de pentru muzică nu iese cu nimic în evidenţă. Pentru filme, LG integrează un player cu interfaţă minimalistă, în mare parte identic cu cel inclus în modelul G3 şi care în continuare nu poate fi accesat din afara galeriei. Aceleaşi funcţii de bază care se regăseau pe smartphone-ul de anul trecut sunt disponibile pentru ambele aplicaţii.
În ciuda neajunsurilor la capitolul stabilitate software şi a procesorului uşor problematic, LG G Flex 2 este unul dintre cele mai interesante smartphone-uri disponibile pe piaţă în acest moment. Cu un update software, majoritatea problemelor sale ar putea fi corectate. Totuşi la finalul zilei, avem de a face cu un smartphone puternic, arătos, cu un design inedit şi o cameră foto excelentă. G Flex 2 îşi depăşeşte predecesorul din toate punctele de vedere şi reuşeşte să devanseze chiar şi flagship-ul G3, în ciuda rezoluţiei scăzute a display-ului. Lansarea acestui model ne duce cu gândul la următorul flagship al companiei LG, inevitabilul G4 şi la direcţiile noi pe care G Flex 2 le deschide în termeni de design şi performanţă, care nu pot decât să meargă spre mai bine.
Design elegant şi confortabil în utilizare
Performanţă ridicată
Cameră foto excelentă
Capac rezistent la zgârieturi
Software problematic
Procesorul se încălzeşte excesiv
Performanţa foto cu blitz