La fel ca în cazul modelului anterior G2, LG a implementat un amplificator audio dedicat. Compania a promovat însă exclusiv difuzorul extern cu o putere de 1 watt şi a omis să spună dacă amplificatorul Cirrus Logic CS35L32 este folosit şi pentru ieşirea audio pentru căşti. Această neclaritate tehnică nu afectează însă cu nimic calitatea redării audio, LG G3 fiind unul dintre cele mai bune telefoane mobile pentru amatorii de multimedia la purtător.
Nivelul sonor al ieşirii pentru câşti nu este foarte ridicat, însă este mai mult decât suficient pentru o audiţie stradală netulburată. Dincolo de acest aspect, observat de la altfel şi la modelul anterior, G3 se face remarcat la toate capitolele. Sunetul redat are o fidelitate bună, distorsiunile sunt insesizabile iar răspunsul în frecvenţă este echilibrat, ceea ce face ca egalizatorul software cu şapte benzi să fie util doar dacă doriţi în mod neapărat un mediu sonor diferit. Utilizatorii se vor bucura de o redare audio cu bass clar percutant, medii puternice şi înalte discrete bine definite, G3 fiind o opţiune excelentă pentru redarea media.
Difuzorul monofonic de pe spate nu se poate compara cu excelentul sistem audio stereofonic frontal de la HTC, însă acesta reuşeşte să ofere o redare neaşteptat de bună. Răspunsul în gama frecvenţelor joase este practic nul, însă nivelul sonor este ridicat, fidelitatea este neaşteptat de bună iar rezonanţa capacului de plastic este ignorabilă. La fel ca în cazul oricărui alt difuzor amplasat în această zonă, poziţionarea nu este deloc grozavă, însă prea puţine telefoane se pot lăuda cu altceva.
La fel ca restul interfeţei, şi player-ul Music a trecut printr-o actualizare majoră care respectă liniile de design Holo. Aplicaţia oferă o galerie media cu sortare după artist, album sau gen, liste pentru piesele favorite, liste de redare, posibilitatea răsfoirii directoarelor cu muzică, integrare cloud Box şi Dropbox, DLNA şi opţiuni pentru controlul vitezei de redare şi tonalităţii.
Aplicaţia pentru redarea video nu are o scurtătură dedicată, aceasta putând fi accesată doar din cadrul Gallery. Opţiunile oferite sunt bune, aplicaţia oferind suport pentru subtitrările interne sau externe, compatibilitate Unicode pentru subtitrări, un Pan and Scan simplu, captură de ecran şi ajustarea vitezei de redare. Suportul pentru codec-uri este bun, pe lângă formatele native Android remarcându-se WMV, DivX, XviD şi AC3, singurele lacune fiind lipsa decodării DTS şi lipsa posibilităţii selectării subtitrării dorite în cazul în care fişierul conţine mai multe elemente de acest tip.
Modulul GPS nu este prea performant, un aspect surprinzător ţinând cont că vorbim de un terminal de vârf. La fel ca toate celelalte telefoane bazate pe platforma Snapdragon 801, LG G3 foloseşte soluţia integrată IZat Gen8B, însă antenele au un semnal slab iar viteza de sincronizare la cald sau la rece este cam mică. Pentru simpla orientare, modulul GPS este suficient de bun, însă semnalul slab îl face imprecis în mediile urbane aglomerate sau al navigaţiei auto asistate.
LG a preluat cu succes toate trăsăturile care ne-au impresionat la modelul anterior G2 şi a reuşit să le şlefuiască pentru a obţine un telefon mai frumos şi cu o ergonomie cel puţin la fel de bună. Greutatea redusă şi liniile fluide ale carcasei fac din G3 un telefon foarte confortabil în utilizare, un aspect remarcabil dacă ţinem cont de dimensiunea ecranului , iar aceste caracteristici sunt secondate de o platformă hardware puternică, o cameră foto foarte bună, redare media de bună calitate şi un sistem de operare cu o interfaţă refăcută.
Punctul nevralgic al telefonului este ecranul, adică tocmai aspectul care ar trebui să-l facă remarcabil în comparaţie cu produsele cu care acesta concurează. Acesta oferă o rezoluţie abisală şi culori naturale, însă face şi nişte compromisuri vizibile atunci când vine vorba de luminozitate, contrast şi nivel de negru. Ecranul are un consum energetic ridicat care subminează autonomia telefonului, iar performanţele software sunt şi ele afectate de rezoluţia foarte mare, implementarea unui ecran QHD părând, cel puţin în implementarea LG, un salt tehnologic care cere prea mult şi oferă prea puţin.
Design şi ergonomie
Dimensiuni şi greutate
Rezoluţie şi culori ecran
Captură foto şi video
Redare media
Autonomie sub aşteptări
Compromisurile făcute de ecran
Performanţele interfeţei software
GPS cu semnal slab