LG G5 review

15.04.2016
LG G5 review
Experienţa în utilizare

Experienţa în utilizare

Prevăzut cu port USB Type-C şi funcţie Quick Charge 3.0, LG G5 poate încărca acumulatorul din dotare de la 0% la 80% în aproximativ 30 minute, respectiv până la 100% în doar 1 oră şi 10 minute. Cu acumulatorul pregăătit, G5 ne întâmpină cu un ecran QHD de foarte bună calitate. Realizat folosind tehnologie IPS, ecranul bine iluminat se remarcă printr-o redare fidelă a nuanţelor de culoare, fără efect de suprasaturare, cum este cazul la unele soluţii de tip OLED. Degetele alunecă uşor pe scutul de protecţie Gorilla Glass 4, iar tratamentul oleofobic şi antireflexie nu pune probleme la folosirea în spaţii cu lumină ambiantă puternică.

LG G5

Un alt atu pentru LG G5 este difuzorul puternic, capabil să ofere o audiţie fără distorsiuni, acoperind cea mai mare parte e spectrului audio. Potrivit chiar şi pentru muzică, pot spune că difuzorul oferit este printre cele mai bune întâlnite până acum la un smartphone.

Foarte utilă pentru situaţiile când nu dorim să-i deranjăm pe cei din jur cu tonul de apel redat la volum maxim, funcţia de vibraţii este suficient de puternică pentru a răzbate chiar şi prin buzunare groase, sau geanta de mână.

Bine mascate sub stratul de vopsea cu aspect metalic, antenele din dotare asigură o stabilitate bună a conexiunii la reţeaua de telefonie, însă acoperirea WiFi este puţin sub media altor telefoane testate, vitezele de transfer scăzând destul de repede pe măsură ce ne depărtăm de router-ul de reţea.

Un alt element de noutate, versiunea de Android 6.0 livrată cu LG G5 vine cu o interfaţă adaptată după modelul iPhone, fără App Drawer şi cu set de icon-uri viu colorate. Asta înseamnă că toate aplicaţiile sunt acum pe ecran, personalizarea putând fi realizată doar prin regruparea acestora, sau mutarea în dosare individuale. Cei care doresc mai multă simplitate au la dispoziţie o temă numită EasyHome, cu font-uri mărite şi fără Dashboard, dar cu App Drawer în care să ascundem aplicaţiile mai rar folosite.

Din fericire în ce priveşte colecţia de aplicaţii preinstalate lucrurile stau foarte bine, LG G5 oferind doar strictul necesar. Avem câteva utilitare pentru gestionarea bateriei şi a consumului de memorie, respectiv alte aplicaţii folositoare cum este LG Health şi Remote. Pachetul standard de aplicaţii Google este completat cu web browser-ul Chrome deja instalat şi setat ca alegere implicită, respectiv 100 GB spaţiu de stocare bonus în contul Google Drive, disponibil timp de 2 ani.

Părţi pozitive

Sistem dual camera şi stabilizare optică
Design modular
Ecran şi difuzor de foarte bună calitate
Performanţe de top

Părţi negative

Carcasa nu este protejată împotriva pătrunderii de apă şi praf
Autonomia bateriei, uşor sub nivelul principalilor competitori

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult