Ecranul Full HD al lui Nexus 5X este realizat folosind tehnologia LCD IPS, afişând culori naturale şi o luminozitate corespunzătoare oricărei situaţii de utilizare. Există deja alte smartphone-uri de 5,2” care oferă rezoluţie mai înaltă, însă în utilizare normală faptul că s-a optat pentru 1920 x 1080 pixeli nu este deranjant. Ba chiar este de preferat, având în vedere că display-ul este consumatorul principal de energie, iar o rezoluţie înaltă ar duce la durată de utilizare mai scurtă.
Nexus 5X foloseşte acelaşi chipset Snapdragon 808 pe care l-am văzut prima dată pe LG G4, flagship-ul companiei din această vară. Deşi în teorie performanţa este limitată faţă de Snapdragon 810, majoritatea utilizatorilor nu vor simţi diferenţe notabile. În testele sintetice pot fi observate câteva rezultate sub cele ale procesorului octa-core (808 dispune de numai şase nuclee), însă acesta este capabil să ruleze cele mai pretenţioase aplicaţii fără mari eforturi.
La capitolul autonomie, Nexus 5X nu stă tocmai grozav. Telefonul poate să ofere cam o zi de utlizare în condiţii normale, cu o conexiune 3G sau 4G activă, însă nu te poţi baza pe el şi a doua zi. Poţi stoarce cam 30 de ore de autonomie la o singură încărcare cu notificări de mail, reţele de socializare, apeluri de voce şi browsing ocazional, însă seara este recomandată conectarea la priză. Momentan chiar şi încărcarea telefonului este destul de complicată, întrucât vine în pachet cu un cablu USB Type-C la ambele capete şi un încărcător compatibil. Astfel, dacă nu aveţi deja un PC cu acest conector sau un cablu USB Type-A to USB Type-C, va trebui să luaţi în geantă şi încărcătorul de priză al lui Nexus 5X.
Android 6.0 curat
Senzor de amprentă responsiv
Cameră foto bună
Cablul de încărcare are mufe USB Type-C la ambele capete
Carcasa din plastic
Preţul ridicat