În timp alţi producători se grăbesc să lanseze telefoane echipate cu ecran pliabil, LG continuă pe direcţia stabilită cu modelul V50 ThinQ, lansând încă un smartphone convenţional pentru care ecranul pliabil este de fapt unul secundar, ce vine ca accesoriu opţional.
Dezvăluit la MWC 2019, LG V50 ThinQ părea genul de produs unicat, lansat ca un experiment cu puţine şanse de a fi repetat. Contrar aşteptărilor, experimentul făcut pare să fi avut destul succes cât să justifice o continuare, care se va numi V60 ThinQ.
Aşteptat să fie prezentat la Barcelona, la exact un an după primul model, LG V60 ThinQ introduce dotări la modă cum ar fi tehnologia 5G, ignorând încă o dată nişa telefoanelor pliabile în speranţa că viitorii cumpărători vor fi mai mult atraşi de preţul accesibil cerut.
Adresat cumpărătorilor sud-coreeni, din Statele Unite şi Japonia, V60 ThinQ va avea o „structură pliabilă modernizată”, cu balamaua ecranului modificată astfel încât să permită orientarea ecranului secundar în orice unghi.
De asemenea, LG a lansat alături de V50 ThinQ şi modelul G8 ThinQ 4G, lăsând posibilitatea ca şi acesta să aibă un succesor, deşi, deocamdată nimic nu confirmă această posibilitate.
Nerostit, obiectivul lui V60 ThinQ este maximizarea pe cât posibil a livrărilor de telefoane LG, compania neavând un parcurs foarte bun în ultima perioadă. Ajutat de designul său relativ unic, dar nu exagerat de costisitor în privinţa proiectării şi aducerii pe piaţă, LG V50 ThinQ ar putea fi singura şansă a companiei de a concura, oarecum, pe nişa de telefoane pliabile, în lipsa unui produs care să emane inovaţie veritabilă. Nişa de telefoane 5G este un alt segment din care LG nu poate lipsi, dacă doreşte să rămână în rândul producătorilor de top, alături de Samsung, Xiaomi, Motorola, HMD Global şi alte câteva companii. Din fericire, acest deziderat va fi mai uşor de atins, graţie noului val de chipseturi low-cost, care înglobează capabilităţi 5G.