MediaTek Dimensity 9400 depășește performanțele A18 de la Apple în teste

17.09.2024
MediaTek Dimensity 9400 depășește performanțele A18 de la Apple în teste
Sursa foto: MediaTek

MediaTek se pregătește să lanseze un nou vârf de gamă care promite să redefinească standardele de performanță pentru smartphone-uri.

Dimensity 9400 se anunță a fi un procesor revoluționar care va concura direct cu cele mai puternice chipset-uri de pe piață, inclusiv cu viitorul Snapdragon 8 Gen 4 de la Qualcomm și cu procesoarele Apple din seria A.

Configurația nucleelor CPU

Conform informațiilor apărute recent, acesta va adopta o configurație impresionantă a nucleelor CPU.

Se zvonește că va include trei nuclee puternice Cortex-X4 tactate la 2,80 GHz, un nucleu de înaltă performanță Cortex-X5 care poate atinge frecvențe de până la 3,63 GHz și patru nuclee Cortex-A725 echilibrate, funcționând la o frecvență de până la 2,1 GHz.

Această arhitectură, lipsită de nuclee dedicate eficienței energetice, continuă tendința observată la Dimensity 9300, care a adus MediaTek venituri de peste 1 miliard de dolari anul trecut.

Dimensity 9400 versus A18

Interesant este faptul că acesta ar putea fi cel mai mare procesor de aplicații creat vreodată pentru un smartphone, cu ai săi 30 de miliarde de tranzistori per chip.

Cifra depășește semnificativ cei 19 miliarde de tranzistori prezenți în fiecare procesor Apple A17 Pro, deși compania americană nu a anunțat oficial numărul de tranzistori din noile chipset-uri A18.

Performanțe

Performanțele înregistrate de noul procesor au început deja să apară în testele de benchmark.

Un dispozitiv despre care se crede că ar fi Oppo Find X8 a obținut un scor multi-core de 8833 în Geekbench, depășind scorul de 8492 al noului chip A18 Pro de la Apple.

Cu toate acestea, în testele single-core, A18 Pro păstrează un avantaj de 17%, cu un scor de 3409 față de 2889 pentru Dimensity 9400.

Lansarea și primele dispozitive

MediaTek se pregătește să lanseze oficial Dimensity 9400 pe 9 octombrie, adică înainte de debutul Snapdragon 8 Gen 4 al rivalului Qualcomm.

Se așteaptă ca primele dispozitive echipate cu acest procesor să fie seria vivo X200, cu o posibilă lansare pe 14 octombrie, urmată îndeaproape de Oppo Find X8.

Strategia pentru piața internațională

CEO-ul MediaTek a menționat deja că prețul mediu de vânzare (ASP) al chipset-ului Dimensity 9400 va fi mai mare decât cel al generației precedente, reflectând îmbunătățirile aduse. Compania își propune să exploreze activ piața internațională, ceea ce sugerează o strategie ambițioasă de expansiune globală.

Sursa: FoneArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult