Modelele mid-range Samsung Galaxy A55 și A35 urmează să primească Galaxy AI

06.08.2024
Modelele mid-range Samsung Galaxy A55 și A35 urmează să primească Galaxy AI
Samsung Galaxy A35 și Galaxy A55

După ce a oferit funcțiile Galaxy AI pentru mai toate flagship-urile companiei din ultimii ani, Samsung se pregătește să aducă rutinele bazate pe inteligență artificială și pe telefoanele mid-range lansate sub brand-ul sud-coreean.

Conform celor mai recente zvonuri, primele astfel de modele care vor primi Galaxy AI sunt Samsung Galaxy A55 și A35, prin intermediul update-ului One UI 6.1.1. Nu a fost indicată încă o perioadă exactă pentru apariția acestui update, termenul vag menționat fiind „luna aceasta sau poate următoarea”.

Totuși, așa cum s-a întâmplat și în cazurile modelelor flagship mai vechi de la Samsung, nu toate funcțiile Galaxy AI vor fi disponibile pe aceste telefoane mid-range. Având în vedere că modelul A35 folosește un cip Exynos 1380, iar A55 este „motorizat” de Exynos 1480, ambele mult sub puterea hardware oferită de Exynos 2400 sau Snapdragon 8 Gen 3 (soluțiile utilizate de flagship-urile Galaxy S24 și S24 Plus, respectiv S24 Ultra), pe aceste modele, cel mai probabil, nu vor fi disponibile funcțiile AI care necesită o putere de procesare foarte mare.

Galaxy AI, o prioritate pentru Samsung

De asemenea, nu este tocmai clar dacă A55 și A35 sunt singurele modele din seria A care vor primi acces la Galaxy AI sau doar primele astfel de telefoane mid-range de la Samsung cu inteligență artificială. Spre exemplu, Galaxy A54, utilizează același cip Exynos 1380 de pe A35, deci teoretic ar putea rula AI-ul Samsung într-un mod similar.

Cert este însă că viitoarea sosire a rutinelor AI pe modelele mid-range de la Samsung face parte din strategia companiei de a avea Galaxy AI disponibil pe 200 de milioane de dispozitive până la sfârșitul acestui an.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult