În afara player-ului MP3, tastele de volum pot servi la schimbarea profilurilor sau afişarea listei de apeluri pierdute, dacă este cazul. O potenţială problemă pentru utilizator este faptul că butoanele nu au ataşate simboluri care să sugereze funcţia realizată. Utilizatorul standard, care nu se oboseşte să citească manualul, va trebui să experimenteze pentru a afla ce fucţii au butoanele în cauză. Alţi utilizatori, mai puţini curioşi, s-ar putea să nici nu afle vreo dată că anumite funcţii le-ar fi putut realiza mult mai uşor cu ajutorul acestor butoane.
Pe lângă sonerii şi vibraţii, apelurile sunt evidenţiate şi prin "semnale luminoase". Sigla Motorola şi laturile clapetei se vor albăstri şi vor clipi în timp ce eşti apelat. MOTORAZRmaxxV6 Ferrari suportă carduri de memorie microSD şi beneficiază de tehnologia hot-swap. Însă, pentru a schimba cardul, trebuie ridicată plăcuţa din spate, deorece slotul este plasat chiar lângă baterie.
Meniul telefonului nu este cel mai ergonomic pe care l-am întâlnit. În afară de organizarea defectuoasă a opţiunilor, am remarcat faptul că unele aplicaţii apar de mai multe ori. Este cazul aplicaţiilor dedicate camerei foto: Camera şi Video Camera. Acestea se regăsesc atât în cadrul meniului, cât şi în categoria multimedia. Legat de meniu trebuie spus că acesta poata fi sub formă de pictograme sau de liste.
Multimedia
MOTORAZRmaxxV6 Ferrari stă bine la acest capitol, putând rula, ca orice telefon modern, muzică, filme şi imagini. Responsabilă de aceasta este aplicaţia Media Finder. Redarea melodiilor se poate face aleatoriu şi/sau cu repetare. Nu există, din păcate, un egalizator grafic, este posibilă doar creşterea bassului. Pot fi redate formatele MP3, AAC şi AAC+. Filmele la 30 FPS arată foarte bine pe ecranul terminalului.
În ceea ce piveşte camera foto, RmaxxV6 Ferrari, fiind un telefon 3G, dispune de două astfel de camere: una de 2 MP şi alta VGA, destinată convorbirilor video. Interesant este că cea de 2 MP poate fi folosită şi cu clapeta închisă. Calitatea fotografiilor este medie, având de suferit în condiţii de iluminare slabă.