Motorola brevetează o balama robotizată pentru viitoarea generație Razr

11.10.2024
Motorola brevetează o balama robotizată pentru viitoarea generație Razr
Sursa foto: Motorola

Se pare ca Motorola pregătește ceva complet nou in categoria telefoanelor pliabile, mai exact pentru viitoarea generație Razr.

Si se anunță a fi spectaculos.

Un brevet inovator

Conform unui nou brevet descoperit recent, compania dezvoltă o balama motorizată care ar putea schimba modul în care interacționăm cu telefoanele flip.

Patentul postat online a fost înregistrat la Oficiul de Brevete din SUA sub denumirea „Controlul autonom al factorului de formă pentru un dispozitiv mobil pliabil”.

Tehnologii avansate

Acesta dezvăluie un mecanism ingenios care combină tehnologii avansate.

Sistemul utilizează un aliaj cu memorie a formei, tehnologie dezvoltată inițial de NASA pentru nave spațiale, și un sistem de arcuri pentru a controla mișcările balamalei.

Aliajul ar permite balamalei să își schimbe forma atunci când este aplicată căldură.

Inovația telefonului pliabil

Principala inovație constă în capacitatea telefonului de a-și ajusta automat unghiul balamalei în funcție de mișcările utilizatorului, similar cu funcția Center Stage de la Apple, dar într-un mod mult mai avansat.

În timpul apelurilor video, de exemplu, telefonul poate urmări fața utilizatorului și poate ajusta automat unghiul de vizualizare pentru a o menține în cadru.

Precizie și confort

Compania sugerează că această soluție motorizată ar oferi o precizie mult mai bună în urmărirea utilizatorului comparativ cu funcțiile software existente în aplicațiile de video-calling, permițând o acoperire mai mare a zonei de urmărire fără camere ultra-wide sau zoom.

Mai mult, sistemul ar putea răspunde la comenzi vocale sau la atingeri pe un smartwatch pentru a deschide sau închide automat telefonul.

Accesibilitate și ergonomie

Un aspect interesant al brevetului este și posibilitatea de a comercializa un motor clip-on separat ca accesoriu, care ar permite adăugarea acestei funcționalități și la modelele mai vechi, precum Motorola Razr 2023.

Procesorul dispozitivului va analiza starea balamalei, poziția utilizatorului și va trimite semnalele necesare pentru ajustarea unghiului conform preferințelor utilizatorului.

Un alt potențial beneficiu ar fi o ergonomie mai bună, pentru că ar reduce efortul asupra ochilor și gâtului.

Cum arată viitorul

Telefoanele pliabile sunt deja dispozitive complexe.

Dacă Motorola va reuși să integreze această tehnologie, ne putem aștepta la o experiență cu adevărat futuristă.

Totuși, să nu uităm că existența unui brevet nu garantează că tehnologia va și ajunge pe piață în viitorul apropiat.

Sursa: Notebookcheck

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult