Motorola a devenit unul dintre cei mai „harnici” producători de smartphone-uri de pe piață. Compania a anunțat și lansat în ultimele câteva luni o selecție mare de smartphone-uri, iar cel mai recent pare să fie încă un model mid-range cu 5G. Dacă ne uităm pe specificațiile hardware și luăm în calcul design-ul noului Motorola One 5G, putem să vedem asemănările între acesta și modelul Moto G 5G pe care l-am testat de curând. Totuși, există câteva diferențe interesante între aceste variante.
Motorola One 5G, după cum sugerează și numele său, este un smartphone încadrat în programul Android One. Astfel, utilizatorii săi vor primi garantat actualizări de software pentru mai mult timp decât primesc pe un dispozitiv mid-range obișnuit. Momentan se pare că sunt programate actualizări doar pentru următorii doi ani, dar în general modelele Android One primesc câte trei ani de actualizări de securitate.
Telefonul folosește în primul rând dintr-un ecran LCD de 6,7” cu raport de aspect 21:9 și rezoluție Full HD+ (2.520 x 1.080), care afișează conținut HDR10 și are rată de împrospătare de 90 Hz. Acest model, la fel ca Moto G 5G, are un decupaj dublu pentru camerele frontale, care sunt de tip wide și ultra-wide (16 MP f/2.0, respectiv 8 MP f/2.2).
Fiind un telefon mid-range cu 5G, acesta are la bază un procesor Snapdragon 765 de la Qualcomm, însă configurația cu 4+128 GB este cel puțin ciudată. 4 GB memorie RAM pare puțin într-o piață în care chiar și modelele de medie vin acum cu 6 sau 8 GB. Ba chiar și Moto G 5G Plus venea și în variantă cu 6 GB. Stocarea este măcar pe format UFS2.1, deci destul de rapidă. Există și un slot de card microSD.
Camerele foto sunt însă din nou interesante, chiar dacă nu par să fie extrem de performante. Senzorul principal, cu obiectiv wide, are rezoluție de 48 megapixeli și diafragmă f/1.8, ultrawide-ul are 8 megapixeli f/2.2, lentila macro f/2.2 are senzor de 5 megapixeli , în timp ce camera a patra este pentru profunzime. Interesant însă este faptul că a fost poziționat un blitz în jurul camerei macro. Este un „ring flash”, care va permite iluminarea mai bună în acest tip de fotografie de la apropiere.
Acest blitz ar trebui să ajute foarte mult, întrucât o problemă majoră cu fotografia macro pe telefoane era umbra pe care chiar telefonul o făcea atunci când te apropiai de subiect. De altfel, pentru portrete, ar putea apărea acel efect de blitz circular în ochii subiecților, pe care unii chiar și-l doresc.
Cu un acumulator de 5.000 mAh și încărcare la 15W, acesta pare să fie un smartphone de medie decent, chiar dacă nu tocmai impresionant, întrucât am tot văzut modele similar configurate în ultima vreme. Ce este însă ciudat este prețul. Acest model a fost anunțat în SUA la un preț de 499 dolari americani. Asta în condițiile în care construcția este realizată din plastic, iar modele precum Motorola G 5G sau chiar Motorola Edge oferă fie performanță similară, configurații hardware mai bune sau construcție premium, la prețuri apropiate sau chiar mai mici.
sursa: Gizmodo