Motorola One Vision review: un nou concurent pe segmentul mid-range premium

15.05.2019
Motorola One Vision review: un nou concurent pe segmentul mid-range premium

Camera foto

Este destul de evident faptul că Motorola pune un accent special pe camera foto de pe Motorola One Vision. Compania spune că acesta este cel mai mare senzor pe care l-a integrat într-un smartphone până în prezent, acesta fiind şi cel de rezoluţie cea mai înaltă. La 48 de megapixeli, acest dispozitiv este în ton cu tendinţele recente ale pieţei pe segmentul mid-range. Camera beneficiază şi de un al doilea senzor de 5 megapixeli, folosit pentru realizarea efectului blur pentru portrete. Spre diferenţă de alte dispozitive mid-range cu senzori de 48 megapixeli, One Vision vine echipat şi cu stabilizare optică.

În ciuda faptului că avem de a face cu un senzor de 48 megapixeli, Motorola a ales să nu permită realizarea de fotografii la rezoluţie maximă. Pentru a asigura calitatea cadrelor şi un minimum de zgomot de imagine, fotorafiile sunt salvate la rezoluşie de 12 megapixeli folosind tehnologia Quad Pixel, care combină patru pixeli apropiaţi. Camera foto frontală de 25 megapixeli foloseşte aceeaşi tehnică pentru a salva fotografii la 6 megapixeli. Ambele camere permit realizarea de cadre în format 4:3, 16:9 sau 21:9 nativ.

Din păcate, filmarea nu are astfel de opţiuni. Telefonul poate filma în rezoluţie 4K la 30 de cadre pe secundă, Full HD la 30 sau 60 şi HD la 30 de cadre pe secundă. Pentru slow motion avem de ales între Full HD la 120 FPS şi HD la 240 FPS. Toate aceste formate sunt exclusiv în 16:9. Ar fi fost o idee bună ca funcţia de filmare să poată înregistra în 21:9, pentru a realiza conţinut special pentru acest tip de display, mai ales când majoritatea conţinutului video de pe internet este în format 16:9, iar doar anumite filme de pe serviciile populare sunt disponibile şi în formatul de cinema 21:9.

Foto zi

Galerie foto

Motorola a integrat şi funcţii AI în aplicaţia de cameră, care pot detecta anumite scene şi pot oferi optimizări, însă acestea sunt mai puţine decât ne-am obişnuit în ultima perioadă. De asemenea, telefonul beneficiază de un mod nocturn cu expunere lungă proprietar, diferit de Night Sight de la Google, de exemplu.

Rezultatele pe timp de zi sunt bune spre foarte bune, imaginile fiind destul de bine expuse în majoritatea situaţiilor, iar culorile sunt naturale în cadrele pe timp de zi. Pe timp de noapte însă, camera îşi arată limitările. Cadrele realizate fără modul nocturn sunt lipsite de detalii şi culoare, iar anumite cadre ies mişcate chiar şi cu stabilizarea optică. Modul nocturn este însă mai rapid decât cel de pe alte dispozitive şi îmbunătăţeşte semnificativ calitatea cadrelor. Totuşi, nu poate fi comparat cu ceea ce produc telefoanele mai scumpe. Pentru categoria sa de preţ însă, Motorola One Vision îşi face treaba destul de bine la acest capitol.

Foto noapte

Galerie foto

În funcţie de cât de multă lumină este în jur, One Vision poate capta folosind modul nocturn detalii mai bine sau mai slab. În general, dacă există o sursă de lumină, relativ apropiată, captura ar trebui să fie de calitate. Este important însă ca telefonul să fie foarte stabil pe tot parcursul capturii, însă avantajul este că aceasta durează două secunde, faţă de cele 6 de pe dispozitivele Huawei, de exemplu. Evident, fiind vorba despre un senzor de medie, imaginile vor avea în continuare zgomot de imagine, însă fotografiile vor fi totuşi utilizabile pentru reţele de socializare.

Concluzii

One Vision este un smartphone atipic şi probabil ceea ce are nevoie Motorola pentru a ieşi în evidenţă pe piaţa mid-range din prezent. Avem de a face cu un smartphone performant, cu un ecran mare şi înalt, foarte bun pentru redarea de filme în format de cinema, o cameră decentă pentru gama sa de preţ şi un software Android „curat”, cu puţine modificări.

În special design-ul s-a dovedit a fi impresionant, întrucât nu prea întâlnim foarte des smartphone-uri din gama mai ieftină realizate din materiale premium şi cu tehnologii moderne, precum un display perforat, ceva ce până de curând era rezervat pentru dispozitivele mult mai scumpe.

 

Părţi pozitive

Ecran 21:9 foarte plăcut pentru consumul de filme
Materiale şi design premium
Performanţă înaltă pentru gama sa de preţ
Vine cu încărcător rapid, husă de silicon şi căşti în pachet
Are jack de 3,5 mm pentru căşti
Sistem de operare Android One „curat”
Cameră foto performantă

Părţi negative

Formatul 21:9 nu este foarte răspândit
Autonomia este doar de medie
Senzorul de amprentă nu este cel mai precis
Decupajul pentru cameră este puţin inestetic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult