Plusuri
[+] Are cateva functii noi foarte interesante care ies din standardul devenit plictisitor al mobilelor.
[+] Ecranul mare si cardul de memorie de 1GB iti aduc zambetul pe buze, iar designul carcasei e inedit fara a deveni insa ciudat sau „jucaus".
[+] Sa nu uitam ca e un mobil 3,5G cu viteza mare de transfer a datelor in retea.
Minusuri
[-] Camera prinde bine, dar nu se apropie de ce am vazut la alte mobile Sony Ericsson.
[-] Lipseste focalizarea automata.
Verdict
Daca nu tii mortis sa ai o supercamera la telefon, atunci W910i e perfect. Producatorul spune ca gama Walkman e pentru iubitorii de muzica. Eu i-as adauga pe cei care se uita la filme, care vor sa trimita mail-uri si sa se plimbe pe internet cu viteza mare si care vor sa se delecteze cu apeluri video, dar si pe cei care tin la designul mobilului.
GSM/HSDPA (900/1.800/1.900/2.100 MHz) / ecran: TFT, 2,44 inci, 240×320 pixeli, 262.144 culori / camera: 2MP/ memorie: 35MB interna, card M2 (1GB in pachet) / conectivitati: Bluetooth, USB / autonomie: 9 ore/convorbire, 350 ore/standby / dimensiuni: 99,5x50x12,5 mm (86 g)
Gura lumii
Soseste pana la sfarsitul anului in Romania; www.sonyericsson.com
Inovatii interesante
Agita-l in aer si vei schimba melodia redata. Intoarce-l la 90 de grade si vei vei vedea cum pozele se adapteaza la noua orientare. Schimba playlist-ul dupa starea psihica in care te afli prin apasarea unui buton. Sunt o multime de lucruri noi la walkman-ul W910i, un mobil 3,5G care sigur nu te va lasa rece.
La prima vedere
Am primit unul cu carcasa neagra cu argintiu si ii sta foarte bine. Partea de jos aduce a spoiler de masina sport. 12,5 mm grosime, design slide, ecran cu o diagonala destul de mare (2,44 inci) pentru dimensiunile mobilului. O bila neagra: rezolutia a ramas clasica 240×320 de pixeli. Rezultatul e ca totul pare mai mare pe ecran. Scrisul, meniurile, icoanele par a fi facute pentru oameni cu probleme de vedere, dar este o chestie excelenta pentru vazut filme si pentru jocuri. E un mobil cu walkman, asa ca i-am cautat butonul de pornire al playerului de muzica. L-am gasit pe muchia de sus, in dreapta. Sub ecran troneaza un pad rotund, cu butoanele de control multimedia, iar pe muchia din dreapta ai declansatorul foto, butoanele de volum si slot-ul pentru carduri de memorie M2.
Functii noi
Functia mea preferata mea a fost Shake control. In carcasa e montat un accelerometru, iar cand asculti muzica, e de ajuns sa smucesti mobilul inspre dreapta ca sa treci la urmatoarea melodie. Daca faci acelasi lucru inspre stanga, te intorci la melodia precedenta. Partea spectaculoasa intervine insa la jocul Marble Madness. Trebuie sa deplasezi o bila pe o suprafata indreptand mobilul in directia in care vrei sa o apuce. Ma asteptam sa pot conduce si masina din alt joc, V-Rally 3D, in acelasi mod, dar am ramas doar cu speranta. O chestie imprumutata de la iPhone: cand te uiti la poze sau in playerul de muzica, daca intorci mobilul pe orizontala, imaginea trece si ea in modul panoramic. Cand intri in directorul cu poze, trebuie sa astepti cateva secunde pana sa poti face scamatoria asta.