O altă companie vrea să lanseze un smartphone triplu pliabil, dar cu o grosime de doar 10 mm

17.09.2024
O altă companie vrea să lanseze un smartphone triplu pliabil, dar cu o grosime de doar 10 mm
Sursa foto: Honor

Dacă până nu demult telefoanele pliabile păreau o idee futuristă, iată că asistăm la apariția unei noi generații de dispozitive: cele triplu pliabile.

HUAWEI a fost pionierul odată cu lansarea modelului Mate XT, primul dispozitiv de acest fel din lume. Cum era de așteptat, a stârnit un val de entuziasm în rândul pasionaților de tehnologie.

Design inovator

Cu o grosime de 12,8 mm atunci când este pliat, este o adevărată bijuterie tehnologică, depășind cu puțin dimensiunile unui telefon pliabil obișnuit.

Însă competiția în acest segment de piață abia începe să se încingă. Honor se pregătește să intre în cursă cu propriul său model care se poate plia în trei.

Competiția se intensifică

Zvonurile pornite de leakster-ul Teme pe pagina sa de Twitter sugerează că această companie ar putea să uimească piața cu un dispozitiv care măsoară doar 10 mm grosime atunci când este pliat.

Nu ar fi deloc surprinzător dacă Honor ar reuși să depășească și recordul stabilit de Huawei Mate XT, după ce smartphone-ul lor Magic V3 a fost numit cel mai subțire și mai ușor telefon pliabil în stil carte.

Contribuția altor companii

Nu-i putem ignora nici pe ceilalți jucători importanți din industrie. Tecno, de exemplu, a prezentat recent conceptul Phantom Ultimate 2, un telefon pliabil în trei cu o grosime de numai 11 mm când este „împăturit”.

Samsung s-ar pregăti de lansarea primului model cu ecran rulabil din lume și se aude că și Xiaomi lucrează tot la un triplu pliabil.

Un aspect interesant de urmărit va fi modul în care producătorii vor reuși să echilibreze subțirimea dispozitivelor cu durata de viață a bateriei și rezistența generală a telefonului.

Provocări

Mate XT, de exemplu, cântărește 298 de grame, ceea ce îl face destul de greu comparativ cu telefoanele convenționale.

Provocarea pentru viitoarele modele va fi să reducă atât grosimea, cât și greutatea, menținând în același timp performanțele și durabilitatea la standarde înalte.

Evoluția continuă

Încă nu se știe data lansării pentru noul telefon triplu pliabil marca Honor, dar un lucru este sigur: pe măsură ce tehnologia avansează și mai mulți producători intră pe piață, putem să ne așteptăm la dispozitive din ce în ce mai subțiri și mai ușoare.

Sursa: Android Headlines

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult