OnePlus 10 Pro a ajuns deja pe piața europeană, încadrat la un preț de aproximativ 1000 euro sau 5000 de lei. Modelul non-Pro vine astfel ca o soluție cu preț ceva mai accesibil și specificații ușor „diluate”.
Astfel, în loc de foarte popularul Snapdragon 8 Gen 1 ne alegem cu rivalul Dimensity 9000, alternativa MediaTek promițând un nivel comparabil de performanță. În schimb, sunt păstrate opțiunile cu 8GB sau 12GB memorie RAM, respectiv 128GB sau 256GB stocare internă, lipsind doar varianta de top cu 12GB/512GB memorie.
OnePlus 10 pare că va veni și cu același tip de ecran AMOLED LTPO2 de 6.7 inch și 120Hz, diferind doar rezoluția folosită (FHD+ în loc de QHD+). Departe de a fi un dezavantaj, rezoluția ceva mai redusă ar putea ajuta la obținerea unei autonomii îmbunătățite cu acumulatorul de 4800mAh (5000mAh la modelul Pro). În schimb, viteza de încărcare rapidă ar urma să crească la 150W în modul USB-C, fapt ce ar putea scurta timpul de așteptare pentru o încărcare completă la mai puțin de 20 minute. Spre comparație, OnePlus 10 Pro se poate încărca la viteza maximă de 80W în aproximativ 30 de minute.
Dacă modelul Pro vine cu o configurație tripple camera cu 2x 50MP și cameră telephoto de 8MP, versiunea OnePlus 10 „Vanilla” ar urma să ofere 50MP doar pe camera principală. În schimb, rezoluția camerei ultra-wide este redusă la 16MP iar camera telephoto este schimbată cu una de numai 2MP, deservind funcția macro. Din fericire branding-ul Hasselblad este păstrat, indicând folosirea unor lentile de la fel de bună calitate. La partea din față am putea găsi o cameră frontală de 32MP.
Potrivit zvonurilor de până acum, acesta ar putea fi primul flagship OnePlus livrat fără butonul dedicat folosit pentru comutarea telefonului în modul silențios.